Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 16 mars

Optimisterna blev snabbt färre då kursen senast tog sig in i området mellan cirka 569 och 583 punkter, där flera toppar indikerar att rädslan för kursfall är påtaglig. Skulle kursen bryta motstånden och ta sig tillbaka in i den stigande trendkanalen bedöms uppsidan ändå vara liten på grund av de indikerat starka motstånden mellan cirka 595 och 600 punkter. En slutkurs över 600 punkter kommer indikera att det skett ett positivt skifte.

På nedsidan kommer en slutkurs under stödet vid cirka 569 att vara en negativ signal, men det är först vid en slutkurs under stödet vid cirka 546 som vi får en indikation om att det skett ett större negativt skifte.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt uppgång. Speciellt är köpandelen hög på kort sikt – cirka 80 procent den senaste månaden.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 11

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, tre norska, två danska och inga finska aktier.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 385.6 (-0.6)
Orsted A/S ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 367. Ger signal om vidare uppgång till 406 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 378 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  BW LPG(BWLPG.OL) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 36.55 (0.11)
BW LPG ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en rektangelformation. Etablerad notering över 37.28 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien testar stödet vid ca 36.30 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 36.30 kroner utlöser en säljsignal. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Millicom International Cellular(MICSDB.ST) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 581 (11.5)
Millicom International Cellular visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har tagit ut målkursen vid 583 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 573 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Trelleborg AB(TRELB.ST) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 212.2 (1.5)
Trelleborg AB ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 211. Ger signal om vidare uppgång till 245 eller mer. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 211 kronor. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  DOF ASA(DOF.OL) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 0.81 (0)
DOF ASA har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare nedgångstakt eller en mer horisontell utveckling. Har rekylerat tillbaka efter ett möjligt falskt brott på en dubbelbotten-formation. Etablerad notering över 0.82 kommer att ge nya positiva signaler till aktien, medan brott på motsatta sidan av formationen är en stark säljsignal. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 0.78 kroner och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker aktien. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om en stigande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  HiQ International(HIQ.ST) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 75.9 (-0.6)
HiQ International ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 76.72 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien har stöd vid ca 66.00 kronor. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Diös Fastigheter(DIOS.ST) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 56.1 (0.85)
Diös Fastigheter har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Har också brutit en motståndsnivå på kort sikt och gett köpsignal från en kortsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 52.00 kronor och motstånd vid ca 59.60 kronor. Positiv volymbalans, dvs. hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA(WWL.OL) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 55.7 (0.1)
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Har tagit ut målkursen vid 60.31 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien närmar sig stödet vid ca 51.60 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Negativ volymbalans försvagar aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Kungsleden(KLED.ST) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 56.9 (0.15)
Kungsleden ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 55.80 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 55.80 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  GN Store Nord(GN.CO) – 15 mar 2018. Senaste slutkurs: 223.1 (1.3)
GN Store Nord visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav också köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 209. Ger signal om vidare uppgång till 225 eller mer. Aktien har stöd vid ca 207 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link