Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 23 mars

Marknaden föll kraftigt under torsdagen, en nedgång 2.01% och stängde på 552 punkter. Den senaste veckan har indexet sjunkit hela 4.33%.

På kort sikt utlöstes en säljsignal i och med stängningskursen under 555 punkter. Att nedgången skedde på hög volym indikerar att osäkerheten ökar och således ökar också risken för ytterligare kursnedgång.

Stödnivån vid 546 punkter har vänt nedgångar tidigare. Men att kursen vid två tillfällen vänt ned från nivåer strax under 580 punkter kan ha lett till att många investerare bedömer att den potentiella uppsidan på börsen är mindre än tidigare. Således kan köpintresset vid stödnivån minska, vilket ökar risken för ett brott.

Investtechs Insiderbarometer är fortsatt hög och indikerar att insiders över lag anser att deras bolag befinner sig på köpvärda nivåer. Köpandelen har dock minskat de senaste veckorna, från cirka 90 procent till en köpandel den senaste veckan på 65 procent.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt negativt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Se veckans Webb TV+ med marknadsutsikterna för Stockholmsbörsen!

Norden topp 10 – vecka 12

Veckans Norden topp 10 består av tre svenska, tre norska, tre danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 380.3 (-5.7)
Orsted A/S ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 367. Ger signal om vidare uppgång till 406 eller mer. Aktien testar stödet vid ca 378 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 378 kroner utlöser en kortsiktigt negativ signal. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  GN Store Nord(GN.CO) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 214.2 (-3.9)
GN Store Nord ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Gav köpsignal från en dubbelbotten-formation vid brottet upp genom motståndet vid 209. Ger signal om vidare uppgång till 225 eller mer. Aktien närmar sig stödet vid ca 207 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Lundin Mining Corp.(LUMI.ST) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 55.8 (-0.6)
Lundin Mining Corp. ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket understödjer den positiva trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA(WWL.OL) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 55.5 (0.8)
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har tagit ut målkursen vid 60.31 efter brott på en rektangelformation. Kursen har nu fallit tillbaka något, men formationen indikerar vidare uppgång. Aktien närmar sig stödet vid ca 52.00 kroner, vilket kan ge en reaktion uppåt. RSI är översåld. Detta visar att momentumet i aktien är svagt och att kursen mycket väl kan falla vidare på kort sikt. Vi bör se en stigning i RSI-kurvan innan detta kan ses som ett köpsargument. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  Huhtamäki(HUH1V.HEX) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 35.23 (-0.32)
Huhtamäki ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 31.32 och motståndet på 36.84. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid ca 35.00 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 35.00 euro utlöser en kortsiktigt negativ signal. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Funcom(FUNCOM.OL) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 17.73 (-0.22)
Funcom har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Aktien har stöd vid ca 16.00 kroner och motstånd vid ca 26.80 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbrottet. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Trelleborg AB(TRELB.ST) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 206.2 (-3.3)
Trelleborg AB visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 194 och motståndet på 215. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien ligger mellan stödet vid ca 203 kronor och motståndet vid ca 211 kronor och etablerat brott på en av dessa nivåer kommer att signalera om framtida riktning. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  Boliden(BOL.ST) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 285.1 (-7.1)
Boliden visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Aktien testar stödet vid ca 282 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 282 kronor utlöser en kortsiktigt negativ signal. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  Nel ASA(NEL.OL) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 3.04 (-0.04)
Nel ASA ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har en möjlig huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott under stödet vid 2.79, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt nedgång. Aktien har stöd vid ca 2.76 kroner och motstånd vid ca 3.22 kroner. Aktien är totalt sett tekniskt svagt positiv på medellång sikt.
10.  Rockwool International B(ROCKB.CO) – 22 mar 2018. Senaste slutkurs: 1805 (-17)
Rockwool International B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 1750 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 1750 kroner vid reaktioner tillbaka. Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link