Nordnetbloggen

Norden topp 10

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport fredag 6 april

Stödnivån vid 546 fortsätter att begränsa nedsidan. Uppgången på torsdagen skedde på något avtagande volym i förhållande till volymen på nedgången under tisdagen och onsdagen, vilket är ett svaghetstecken.

Algoritmerna rankar återigen en stigande trendkanal som den dominerande trenden. Trendkanalen indikerar ytterligare uppgång, men trendbilden försvagas av negativ volymbalans och det finns flera indikerat starka motstånd över dagens kurs som kan fortsätta att begränsa uppsidan.

Investtechs Insiderbarometer visar en hög köpandelen bland insiders, vilket indikerar att de generellt anser att deras bolag är köpvärda baserat på fundamentala anledningar.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av analytiker Adrian Axelsson

Norden topp 10 – vecka 14

Veckans Norden topp 10 består av fem svenska, en norsk, tre danska och en finsk aktie.

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden. Analyserna baserar sig på kvantitativa faktorer och bör betraktas som inspirationskälla och marknadsföring.

1.  Orsted A/S(ORSTED.CO) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 391.8 (-0.1)
Orsted A/S ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Gav också köpsignal från en omvänd huvudskuldra-formation vid brottet upp genom motståndet vid 367. Ger signal om vidare uppgång till 406 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 380 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 380 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
2.  Kesko Oyj B(KESKOB.HEX) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 46.24 (0.24)
Kesko Oyj B ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 45.63, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien testar stödet vid ca 46.20 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 46.20 euro utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
3.  Lundin Mining Corp.(LUMI.ST) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 57.6 (2)
Lundin Mining Corp. ligger i en närmast horisontell trend och fortsatt utveckling i samma riktning indikeras. Har brutit motstånden vid 56.74 kronor i en rektangelformation, och fortsatt uppgång signaleras. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 55.60 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 55.60 kronor vid reaktioner tillbaka. RSI-kurvan visar en stigande trend, vilket kan vara en signal om ett kommande trendbrott upp. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
4.  Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA(WWL.OL) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 53.1 (0.9)
Wallenius Wilhelmsen Logistics ASA ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Har rekylerat tillbaka efter brottet på en rektangelformation. Det är stöd runt 52.52, vilket öppnar för goda köpmöjligheter. Etablerat brott ned genom stödet kommer emellertid att neutralisera köpsignalen. Aktien testar stödet vid ca 51.50 kroner. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 51.50 kroner utlöser en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
5.  SCA B(SCAB.ST) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 89.14 (1.58)
SCA B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Har gett köpsignal från glidande medelvärde, vilket också signalerar om en fortsatt uppgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 87.00 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal.   Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
6.  Tele2 B(TEL2B.ST) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 101.8 (3.2)
Tele2 B har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar svagare stigningstakt. Har brutit genom taket vid 101 kronor i en rektangelformation. Etablerat genombrott signalerar fortsatt uppgång till 108 kronor eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 100 kronor. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 100 kronor vid reaktioner tillbaka. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
7.  Bang & Olufsen AS(BO.CO) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 167.2 (11.2)
Bang & Olufsen AS ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Aktien har stöd vid ca 152 kroner och motstånd vid ca 188 kroner. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
8.  G5 Entertainment(G5EN.ST) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 328.8 (6.8)
G5 Entertainment ligger i en stigande trend och fortsatt uppgång innanför den indikeras. Har en möjlig omvänd huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott över motståndet vid 381, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt uppgång. Aktien närmar sig stödet vid ca 290 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
9.  AstraZeneca(AZN.ST) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 599.2 (14.9)
En närmast horisontell trend är bruten uppåt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Har också brutit motståndet vid 587 kronor i en rektangelformation, och fortsatt uppgång signaleras. Aktien har stöd vid ca 582 kronor och motstånd vid ca 619 kronor. Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen. Det försvagar trendbrottet. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal.   Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.
10.  Ambu B(AMBUB.CO) – 5 apr 2018. Senaste slutkurs: 137.1 (3.6)
Ambu B ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 135 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta används som en säljsignal. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Trevlig helg!

Espen Grønstad

Få gratis tillgång till Investtechs analyser i 14 dagar!

Följ dina aktier med Investtech hos Nordnet!

Följ dina aktier med Investtechs App!

—————–

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link