Nordnetbloggen

Norden Topp 10 vecka 39

Detta inlägg är marknadsföring.

Veckans Norden Topp 10 består av fyra svenska, två norska, två danska  och två finska aktier.

Listan baseras på Investtechs automatiska tekniska analyser på medellång sikt. Analyserna görs av algoritmer som identifierar aktiens trendstöd och motståndformationer samt volymutveckling. Urvalet omfattar aktier med en omsättning på över 1 miljon euro i snitt per dag under den senaste månaden.

Listan ger lämpliga köpkandidater för investerare med en tidshorisont på 1-6 månader. Om du inte är kund hos Investtech tryck här för gratis tillgång i 14 dagar!

1.  Africa Oil Corp.(AOI.ST) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 54
En närmast horisontell trend är bruten uppåt. En fortsatt stark utveckling indikeras. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker nedåt mot trendlinjen. Gav också köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 50.10. Ger signal om vidare uppgång till 59.00 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 50.00 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. RSI är överköpt, vilket indikerar att en kortsiktig reaktion nedåt snart bör komma. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

2.  Amer Sports Corporation(AMEAS.HEX) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 15.05 
Amer Sports Corporation har fallit tillbaka mot golvet i en stigande trendkanal. Vidare uppgång indikeras och dagens kursnivå kan vara en god ingångskurs. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 14.82 och motståndet på 15.29. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien testar stödet vid ca 14.90 euro. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 14.90 euro utlöser en säljsignal. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

3.  Genmab(GEN.CO) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 224.6
Genmab ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Glidande medelvärde har också gett köpsignal. Det signalerar isolerat sett fortsatt uppgång, men trögheten i indikatorn gör att man ofta går miste om mycket av uppsidan. Aktien har marginellt brutit upp genom motståndet vid ca 220 kroner. Etablerat brott kommer att indikera vidare uppgång. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbilden. RSI är överköpt, vilket indikerar att en kortsiktig reaktion nedåt snart bör komma. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

4.  Kemira(KRA1V.HEX) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 12.73
Kemira visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen. Gav köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 12.72. Ger signal om vidare uppgång till 14.52 eller mer. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 12.30 euro och vidare uppgång är därmed signalerad. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

5.  Novozymes B(NZYMB.CO) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 206.3
Novozymes B ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien testar stödet vid ca 206 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 206 kronor utlöser en säljsignal. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. RSI avviker negativt mot kursen, vilket indikerar en risk för en reaktion ned. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

6.  Tethys Oil(TETY.ST) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 68.75
Tethys Oil ligger i en stigande trend och vidare uppgång innanför den indikeras. Vid reaktioner tillbaka finns ett stöd mot golvet i trendkanalen. Befinner sig i en rektangelformation mellan stödet på 57.96 och motståndet på 71.99. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning. Aktien har stöd vid ca 65.30 kronor. Volymbalansen är positiv och stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

7.  Renewable Energy Corporation(REC.OL) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 2.61
Renewable Energy Corporation ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 2.44 kroner. Vidare uppgång är därmed signalerad, och det är nu stöd vid 2.44 kroner vid reaktioner tillbaka. Volymtoppar motsvaras väl av kurstoppar och volymbottnar motsvaras väl av kursbottnar. Det styrker trendbilden. RSI är överköpt. Aktien kan lika gärna stiga vidare, och vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan det försvagar aktien. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

8.  Fabege(FABG.ST) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 71.95
Fabege ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Har dock en möjlig huvudskuldra-formation under utveckling. Etablerat genombrott under stödet vid 63.15, helst på ökande volym, signalerar om fortsatt nedgång. Aktien har brutit upp genom motståndet vid ca 71.00 kronor och vidare uppgång är därmed signalerad. Volymtoppar och volymbottnar stämmer dåligt överens med toppar och bottnar i kursen. Det försvagar den stigande trenden och kan vara en signal om ett kommande trendbrott. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

9.  SAS(SAS.ST) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 22.5
SAS har brutit upp från en närmast horisontell trend. Det signalerar en fortsatt stark utveckling. Aktien har nu stöd vid eventuella attacker tillbaka mot taket i trendkanalen. Aktien har stöd vid ca 14.60 kronor. Volymtoppar och volymbottnar motsvaras väl av toppar och bottnar i kursen. Volymbalansen är också positiv, vilket styrker trendbrottet. RSI är överköpt, vilket indikerar att en kortsiktig reaktion nedåt snart bör komma. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

10.  Algeta(ALGETA.OL) – 26 sep 2013. Senaste slutkurs: 239
Algeta har brutit ner genom golvet i en stigande trendkanal. Det indikerar i första skedet en svagare stigningstakt, eller inledningen av en mer horisontell utveckling. Aktien testar stödet vid ca 237 kronor. Det borde ge en reaktion uppåt, medan ett brott nedåt genom 237 kronor utlöser en säljsignal. RSI är översåld. Aktien kan ändå falla vidare, och vi bör se en stigning i RSI-kurvan innan det kan ses som en köpsignal. RSI-kurvan visar en fallande trend, vilket kan vara en signal om en fallande trend också för kursen. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

2
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Länken till Investtech (tryck här för gratis tillgång i 14 dagar) fungerar inte.
Anonym
Anonym
Jätteroligt! För övrigt har du en kanonfin blogg! Ha en riktigt fin Valborg!

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link