Nordnetbloggen

Nordnet blir socialt på riktigt

Imorse gick vi på Nordnet ut med att vi köper en majoritet i det sociala nätverket Shareville. Det kittlar i kroppen när jag tänker på allt spännande det kommer att medföra! Ska försöka förklara varför.

Relationen mellan bank och kund förändras
Idag bygger en traditionell bankverksamhet på att banken kommunicerar med kunden. Inte sällan sitter kunden med ett informationsunderläge och låter sig guidas av bankens rekommendationer, alltför ofta rådgivning som leder kunden in i bankernas eget utbud. Genom att slå hål på denna relation och bankernas monopol att kommunicera med sina kunder och istället öka möjligheterna för våra kunder att kommunicera på vår plattform skapar vi förutsättningar för en verklighet där kundernas kollektiva kraft styr spararna åt rätt håll, långt bort från det som maximerar bankernas intjäning. Med rationella duktiga kunder som inspiratörer till andra kunder skapas förutsättningar för en mer transparent och välfungerande investeringsmiljö.

Det blir enklare att komma igång med ett privat sparande
Många vill, men få har tid. Ta mig själv som exempel. Jag kan analysera bolag, läsa årsredovisningar och ställa bolagens framtida vinstutveckling mot varandra. Men har jag tid? Och om en initierad person som jag inte har tid, hur blir det om man som sparare känner att man inte riktigt är påläst? Här kommer Shareville att vara ett perfekt verktyg. En plattform där jag kan se hur andra sparare agerar och en möjlighet till dialog om varför de gör som de gör. Istället för analys av olika resultaträkningar kommer jag att kunna använda min nyfikenhet för att föra en dialog med andra sparare. Om jag inte vill prata med andra kan jag nöja mig med att identifiera personer som jag känner förtroende för och följa deras handelsmönster. När tid och kunskap inte krävs i lika hög grad blir det enklare att komma igång.

Möjlighet till ökad avkastning, bättre affärer
Nordnet har knappt 400 000 sparare på vår plattform. Förstår ni vilken enorm kraft det är? Säg att vi kan lyckas med konststycket att göra 10 000 framgångsrika (alla är tyvärr inte framgångsrika) sparare publika. Då kan vi med hjälp av sofistikerade topplistor lyfta upp portföljer som kan vara värda att ta en extra titt på. Portföljer som kan göra att andra sparare i förlängningen fattar bättre investeringsbeslut.

Vi får ett bra team i en modig set up
Med köpet av Shareville tycker jag att Nordnet ger sig in i en häftig struktur. Vi får ett team engagerade entreprenörer som vi fortsätter ge frihet att realisera sin vision för vad Shareville ska vara. Vi släpper lite vad gäller kontrollen över att kommunicera med våra kunder och vi släpper kontrollen över de gränssnitt som våra kunder ska figurera i. Så kan man göra om man fortfarande är en uppstickare, en aktör som vågar utmana gamla strukturer.

Vi ska fortsätta ge våra sparare möjligheten att se sitt sparande växa snabbare i Nordnets värld. Genom köpet av Shareville har vi en viktig pusselbit på plats, biten som tror att den kollektiva kraften i vår kundbas är starkare än den expertis som banken kan leverera. De kommande månaderna kommer vi att jobba på att trycka ut det bästa av Nordnet på Shareville och det bästa av Shareville på Nordnet. Vi ser fram emot en nordisk lansering den dagen då vi är tillräckligt stolta över det vi har lyckats skapa. Fram till dess tycker jag att ni ska skapa ett konto på Shareville för att redan nu bekanta er med social investing.

Läs mer i Dagens Industri och en längre intervju med mig i Realtid

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

3
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Modig och nytänkande satsning som kan leda till ett ökat intresse för värdepapper bland nya målgrupper! Det ska bli spännande att följa satsningen framöver och se om nuvarande kunder redan är redo för detta steg och vågar hänga på från början.
Anonym
Anonym
Hej Minimalisten. Tack för kommentar. Vi ska göra vårt yttersta för att skapa ett bra äktenskap mellan Shareville och Nordnet.
Anonym
Anonym

Les Animaux, au de9ce8s d’un Lion,En son vivant Prince de la contre9e,Pour faire un Roi s’assemble8rent, O Wimboe Le Singe aussi fit l’e9preuve en riant,Et par pisalir la Tiare essayant, O Wimboe Aux Animaux cela sembla si beauQu’il fut e9lu, O Wimboe Lui-meame y court pour n’eatre pas trompe9.C’e9tait un pie8ge : il y fut attrape9.Le Renard dit, au nom de l’assistance : “O Wimboe o wimboe o wimboe o wimboe encor,O Wimboe o wimboe o wimboe o wimboe toi-meame ?”et l’on tomba d’accordQu’e0 peu de gens convient le Diade8me. O Wimboe Zoulou de la fontaine

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link