Nordnetbloggen

Nordnet live -en tillbakablick

För ganska snart ett år sedan stod jag på scen vid Nordnet live och pratade om min portfölj för många av er läsare. Jag måste erkänna att jag var ganska nervös, och det av flera anledningar:

  • Jag hade precis träffat Jonas Björkman bakom kulisserna och under tio minuter hunnit prata med honom om Lets Dance-träning, tennis och hur det är att vara egenföretagare och samtidigt elitidrottare. Med andra ord hade jag fullt sjå att hålla tungan rätt i mun utanför scen och nu skulle jag ta plats på den.
  • Jag hade precis köpt en svindyr (nåja) väska som hade fått självaste Günther Mårder att sätta i fel strupe. Jag kände mig som något helt annat än den mästersparare jag berättade att jag var (ungefär som när Aftonbladet gjorde hemma-hos reportage om mitt sparsamma leverne och min man kom hem med en ny kaffebryggare kvällen innan).
  • Jag visste att de som tittade i många fall hade en bildning i ekonomi som vida översteg mina totalt 12 år i skolan.

Men inte nog med det. När jag fick förfrågan att visa upp min portfölj några månader innan så gick det helt okej för mina investeringar. Jag låg någonstans och taktade ett par procent över Stockholmsbörsen och jag kände att det här skulle kunna vara ett sådant klassiskt vem-som-helst-kan-skapa-rikedomar-exempel. Jag tänkte att människor skulle kunna inspireras av den där lätt överviktiga småbarnsmamman med för mycket drömmar och en relativt vanlig lön. Gå hem till partnern där hemma, drämma näven i bordet och säga att: ”Nu, nu har jag varit på Nordnet Live älskling och nu ska det bli andra bullar. Ut med tråkig slentrianshopping och in med miljonerna!” Så skulle människor säga när de sett mig. Jag skulle inspirera människor att nå sina drömmar!

Nu vet jag förstås inte hur det blev med det där näven-i-bordet-samtalet hemma i stugorna, men en sak hände som inte riktigt pratade för min sak: Min portfölj störtdök en månad innan presentationen (tack Ratos) och helt plötsligt var jag inte bättre än en passivt förvaltad Rysslandsfond.

Allt det här skulle jag alltså berätta inför alla er läsare samt inför ett antal tv-kameror på scen (klippet finns förevigat här), men mest grämde jag mig förstås över Jonas Björkman, det skulle knappast bli några gratisbiljetter till Let’s Dance efter att han fick se mitt verkliga jag…

Nu har som sagt det gått nästan ett år sedan den där kvällen när jag fick prata om det som jag brinner för allra mest. En del saker har inte förändrats speciellt mycket: Ratos går fortfarande katastrofalt dåligt och Jonas Björkman har fortfarande inte skickat några biljetter till varken Let’s Dance eller någon Wimbeldonfinal (Nordnet har mitt nummer!). Andra saker har förändrats ganska mycket under det här året (mer om det i senare inlägg).

Min relativt passiva portfölj (bolagen jag analyserar har inte varit köpvärda anser jag) har plötsligt börjat leverera. Bäst går Byggmax som jag blev avrådd från att köpa för ett par år sedan på grund av hög insiderhandel, där VD’n sålde av en stor post för att ”amortera på sitt hus” samtidigt som räntorna var extremt låga. Du kan läsa en kort artikel om det här. Wise-group, ett företag som jag tror mycket på och som jag köpte när det fortfarande låg på First North, har förrutom en trogen utdelning varje år tagit sig hela vägen till Stockholmsbörsen med en fin avkastning till följd.

Idag hade det med andra ord varit lite roligare att stå på Nordnet live. Men då hade jag förstås inte fått träffa Jonas Björkman. Eller visat att det går att komma igen om man tror på det man gör och inte ger upp. Samtidigt hade det inte varit lika roligt att skriva dessa ord:

 Var ihärdig. Tro på din egen förmåga. Lyssna inte för mycket på andra. Var envis men inte dum. Då kan faktiskt vem som helst gå hem till sin partner, slå näven i bordet och säga: ”Älskling, nu är det dags att vi förverkligar våra drömmar”.

Vi ses här på bloggen även om det kanske inte blir lika ofta som förr. Eller på Nordnet Live. Kom fram, prata med mig. Jag älskar att knyta nya kontakter. Eller så syns vi på Shareville där du kan du se vilka aktier jag har som bidragit till kurvan nedan.

Angelica_Alm Shareville
Min portfölj på Shareville 1 år.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

1
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Vi ses på Nordnet Live! 😉

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link