Nordnetbloggen
Eva Trouin
Country Manager Sweden

Nordnet Pension – lägst pris enligt Konsumenternas

Nu toppar vi återigen Konsumenternas jämförelse av pensionsbolagen, i den nya tjänsten JämförPris. Av alla närmare 30 tjänstepensioner – hittar du den billigaste hos Nordnet.

Redan i höstas presenterade Konsumenternas en jämförelse av priserna i branschen. Också då stod det klart att Nordnet är billigast – något som bland andra SvD uppmärksammade i artikeln ”Pensionsbolagen som mjölkar ditt sparande”.

En liten avgift med stor betydelse

Avgifterna kan göra hela skillnaden när det gäller din livsstil – och frihet – som pensionär.

De flesta pensionsbolag tar ut en fast avgift och en rörlig, så kallad kapitalavgift, från ditt sparande. Den fasta avgiften som ofta ligger runt 300 kronor behöver du inte bry dig så mycket om. Det är den rörliga som är stora boven.

0,65 är den vanligaste avgiften på marknaden. Det kan låta lite men handlar inte sällan om en halv miljon kronor eller mer. Avgiften äter ju av ditt kapital, och din avkastning, år efter år efter år. När du som pensionär börjar ta ut din pension, betalar du faktiskt som mest.

En halv miljon att göra annat för

De här avgifterna kan du slippa genom att välja en aktör som skippat dem. Jag kan komma på minst en halv miljon saker jag hellre gör för pengarna än att låta dem försvinna i kostsamma pensionslösningar.

Vad vill du göra för dina pengar?

Jo, du har faktiskt makten

Det är tråkigt att det är så här och vi jobbar hårt för att driva ett förändringsarbete – mot en mer kundorienterad bransch.

Men det som är positivt är att du har större makt än du tror. Du kan nämligen rösta med fötterna och lämna en aktör som inte tillgodoser dina behov.

Kolla vad du kan flytta

Konsumenteras oberoende tjänst JämförPris

Skaffa vår tjänstepensionslösning till dig och ditt företag

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

3 Kommentarer på "Nordnet Pension – lägst pris enligt Konsumenternas"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Elin
Gäst
Elin

Varför går det inte idag registrera sitt företag och starta upp tjänstepension automatiskt på Nordnet med tex bank-id? Jag blev hänvisad till telefonmöte och fick papper som pdf som jag behöver skriva ut och posta, känns inte helt modernt. :/

Eva Trouin
Gäst

Hej Elin!

Tack för din fråga. Jag håller med – det borde gå att starta upp tjänstepension genom en knapptryckning. Vi är inte där ännu – men det är vår målbild.

Vänliga hälsningar,
Eva

Elin
Gäst
Elin

Grymt, heja er! 🙂

wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link