Nordnetbloggen

Nordnet söker ny sparekonom

Nordnet söker nu en ny sparekonom för den svenska organisationen. Detta beror på att Günther Mårder har valt att tacka ja till en tjänst som vd för intresseorganisationen Företagarna. Det är tråkigt när en uppskattad kollega slutar, men det är näst intill ofrånkomligt att duktiga medarbetare förr eller senare går vidare.

Uppskattad kollega som gjort fantastiskt jobb som sparekonom

Günther Mårder är en uppskattad kollega som har gjort ett fantastiskt jobb under sina snart tre år på Nordnet. Han har verkligen lyckats med sin uppgift att stå upp för spararnas intressen och engagera fler till ett bättre sparande.

Levt i rollen som sparekonom

Günther Mårder lever verkligen som han lär som sparekonom. Ibland tar han det till och med lite väl långt. Jag och vår PR-chef blev till exempel väldigt förvånade då vi under förra årets Almedalsvecka på Gotland möttes av nya rumsgäster i stort sett varje dag. Detta eftersom han, utan vår vetskap, hyrde ut de två lediga sängarna som vi hade i lägenheten. I syftet att spara på utgifterna under Gotlandsvistelsen.

Slutar med flaggan i topp

Man kan inte säga annat än att Günther Mårder slutar med flaggan i topp på Nordnet. Förra veckan gjorde han en vida hyllad insats som moderator under tredje upplagan av Nordnet Live på Waterfront, Sparpodden blev i höstas framröstad till Sveriges femte bästa podcast och för ett par månader sedan blev han utsedd till årets bankprofil av Privata Affärer. Motiveringen från tidningen löd ”Entusiasten som gör bankvärlden mer transparent. Med kloka råd och smarta nyheter underlättar han för konsumenten”. Jag kan inte annat än hålla med.

Vad söker vi i en ny sparekonom?

På Nordnet har vi fyra sparekonomer som fungerar som talespersoner. En i var och ett av de nordiska länderna. Nu söker vi alltså en ny sparekonom för den svenska marknaden.

Vi söker efter en person som brinner för sparande och investeringar och som, frånkopplat Nordnets kommersiella intressen, tar ställning för spararnas bästa på ett objektivt och oberoende sätt. Som sparekonom för Nordnet kommer du även att vara ett av våra ansikten utåt. Och du kommer bland annat skapa material till olika undersökningar och rapporter.

Så här ser den nuvarande arbetsbeskrivningen ut:

arbetsbeskrivning

På vår hemsida kommer det inom kort finnas en utförlig jobbannons.

Slutligen vill jag och mina kollegor i den svenska organisationen tacka Günther Mårder för hans insats och önska honom all lycka framöver.

/Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Här kan du läsa om Günther Mårders egna tankar om beslutet, tiden på Nordnet och framtiden.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

8
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Nej nej nej…hur ska detta gå. Först får vi en statsminister som heter Stefan. Sedan slutar Jan på Nordnet och inte nog med det, nu slutar själva betongsulan på Sparpoden, Günther Mårder. Enda anledningen till att man gillade Onsdagar…. Men jag vill ändå önska dig lycka till i framtiden.
Anonym
Anonym
Attans……..man får helt enkelt vara glad för den tid som varit, hur som helst så har det blivit många bra episoder av sparpodden, stort tack för det Günther och Jan och lycka till nu båda två.
Anonym
Anonym

Hej, Jag har aldrig hört av mig till er innan, men nu känner jag mig tvungen. Sedan 3:e avsnittet av Sparpodden har jag lyssnat på varenda avsnitt samma dag som det har blivit publicerat. Hade varit fantastisk om ”Partit” och/eller ”Podden” kunde leva kvar fast båda två slutar på Nordnet. Jag är bered att ge dig (Günther) en slant i så fall. Min fråga till er. Vad blir dyrast? Att Jan ska vara med i Paradise hotel i 4 veckor eller att du helt ska sluta spara i värdepapper? Lycka till båda två! Jag hoppas du blir snorrik, så att… Läs mer »

Anonym
Anonym
Lycka till Günther! Tycker även du borde fundera på att bli finansminister framöver!
Anonym
Anonym
Nej nej nej!!!!! Det kan inte vara sant, säg att det bara är en hemsk mardröm. Först Jan sedan du Günther. Ingen mer sparpodden som jag har lyssnat på alla avsnitt flera gånger om, haft så kul med er till och från jobbet. Skrattat massa och fått mycket av er. Allt har sitt slut och den här resan fick ett alldeles för tidigt slut men önskar er all lycka på eran fortsatta väg i livet och karriären. Må bäst
Anonym
Anonym
Sparpodden har varit en fantastisk innovation, så det är otroligt beklämmande att motta denna nyhet. Är så sjukt imponerade av Gunther Mårders och alla hans spartips har verkligen varit roande och matnyttiga. När man tror sig var ett proffs ,så har den podden upplyst en att man egentligen vet ganska lite… Ett stort tack och lycka till med nya jobbet.
Anonym
Anonym
Tips på efterträdare skulle kunna vara Carolina Neurath!
Anonym
Anonym
Hälsningar! Mycket användbara råd inom det här inlägget! Det är de små förändringarna som gör de största förändringarna. Tack så mycket för att dela!

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link