Nordnetbloggen

Full koll på innehaven – även hos andra banker

I dagarna har vi lanserat vår första tjänst i samarbete med konsumentappen Tink, som vi investerade i förra året. Vi blir den första banken i Sverige att ha en aggregatortjänst där man i ett och samma gränssnitt kan se sina investeringar hos andra banker.

Något jag ofta hör är att man efterfrågar en bättre överblick av sitt sparande och denna funktion löser det problemet. Det är möjligt tack vare den aggregatorteknik som Tink har utvecklat, vilket innebär att de samlar in och sorterar data. Allt givetvis efter att du som kund godkänner att de får göra det. Jag tycker att aggregatortekniken är oerhört spännande och skapar möjligheter för många spännande tjänster framöver. Genom att erbjuda möjligheten att få koll på sitt sparande skapar vi en ny kundupplevelse som vi hoppas att många ska uppskatta.

Aggregatorer kommer vara en viktig beståndsdel i produktutvecklingen för många bolag. För vår del vill vi använda aggregatortekniken för att hjälpa våra kunder att få en överblick över sin ekonomi och för att på sikt exempelvis kunna sortera sina utgifter och sparande på ett mer användarvänligt sätt. I och med att datamonopolet i princip är brutet, då banker delar med sig av data, finns det oändliga möjligheter inom det här området. Regleringen PSD2 som införs under året blir då snarare en bekräftelse på en utveckling som redan skett i Sverige. En lättare åtkomst till data kommer att göra att helt nya aktörer kan växa fram. Utmaningen för många etablerade banker blir att behålla och utveckla en nära relation till sina kunder då nya aktörer kan erbjuda visuella attraktiva och innovativa kundupplevelser. Där ser vi att Nordnet har en jättemöjlighet.

För oss på Nordnet är det viktigt att ligga i framkant när det gäller innovation och jag tror att många kunder förväntar sig det av oss. Vi har ett högt tempo i vår produktutveckling med det övergripande målet att skapa världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar.

Vår tjänst omfattar idag aggregerad data från nio banker. Fokus ligger på investeringar i aktier och fonder med kontotyperna Investeringssparkonto (ISK), aktie- och fonddepå samt kapitalförsäkring. Tjänsten är under utveckling och fler banker och kontotyper kommer adderas löpande.

För att använda tjänsten identifierar du dig via mobilt BankID hos din andra bank. Genom det ger du Nordnet tillåtelse att hämta information om dina innehav hos din andra bank. Nordnet har aldrig tillgång till dina inloggningsuppgifter hos den andra banken. Vi lyder under banksekretess, vilket betyder att vi måste skydda din information ifrån obehöriga utomstående. Detta gäller även för informationen som hämtas från andra banker via denna tjänst. Nordnet delar inte datan med någon.

Den nya tjänsten är tillgänglig för alla kunder i Sverige och finns på vår nya sajt som under utvecklingsfasen drivs parallellt med den tidigare sajten. Självklart kostar det ingenting att använda denna funktion.

Jag hoppas att du kommer uppskatta möjligheten att få ännu bättre koll på ditt sparande!

Läs mer om tjänsten

/ Eva

Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

9
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Går datan i realtid rakt igenom Tink eller mellanlagras den där? I en värld där data är pengar så är jag starkt skeptisk till att ha min finansiella data på ytterligare än plattform. Alla plattformar som har hackats eller läckt data på något annat sätt var säkra. Ända fram till sekunden som incidenten inträffade.
Anonym
Anonym
Hej Henrik! Nordnet använder Tinks tjänst för att inhämta informationen men Tink tar aldrig del av någon personligt identifierbar information om användarna.
Anonym
Anonym
Säkerheten? Vem tar ansvar och exakt hur när personuppgifter läcker? Jag säger inte om, utan när.
Anonym
Anonym
Eftersom Nordnet är en bank lyder vi under banksekretess, vilket betyder att vi måste skydda kundernas information ifrån obehöriga utomstående. Detta gäller även för informationen som hämtas från andra banker via denna tjänst. All Information som hämtas från en annan bank loggas och sparas i Nordnets databaser i Sverige. Nordnet delar inte datan med någon.
Anonym
Anonym
Det svarar ju inte på min fråga. Transport av data ökar riskerna. Om min identitet stjäls och jag förlorar >500,000 kr kopplat till den tjänst ni nu torgför, så ersätter Nordnet alltså? Var finns mycket tydliga dokument på den saken?
Anonym
Anonym
Ja fattar inte heller varför Nordnet vill veta vilka aktier ja ha på andra banker. De har säkert en baktanke. Ja tror inte kunderna vill se sina andra aktieinnehav samtidigt på Nordnet. Ja tror att Nordnet vill komma över våran bankdata. Och så säger dom att kunderna vill ha det. Det låter finare så
Anonym
Anonym
Hej! Detta är inte syftet med tjänsten utan funktionen är endast till för att ge en större överblick över samtliga innehav samt ett smidigare sätt att flytta över pengarna till Nordnet om så önskas. Om du vill avsluta tjänsten genom att koppla från en ansluten bank , raderas all historisk information som hämtats. Du kan ta bort anslutningen när du vill. Ingen information om innehavet kommer finnas kvar hos Nordnet.
Anonym
Anonym
ja det är ju intressant särskilt detta med bank sekretess. det innebär att banker inte får lämna ut uppgifter. men skatt masen får ju göra det . och det helt utan restriktioner. i så kallande taxerings klandrar. och då gäller uppenbart inte ett skit för då skulle det vara förbjudet för banker att informera skattemyndigheten kan du förstå hur siba chefen plötsligt hamnade på en ö skärgården och ryss maffian ville ha betalt för att släpa honom. var tror du dessa ryssar fick information i från. det viktiga är att stoppa statens informations in hämtning då man ständigt missbrukar systemet
Anonym
Anonym
förstår inte varför man skulle göra på detta sättet ja kan flytta hur ja vill och varför skulle ja lägga alt på nordnet. en sak att veta är att banker är bra på olika saker. och ja ser ingen orsak att släppa in pippin tom här

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link