Nordnetbloggen
Team Next Nordnet
Nordnet Tech Team

Nu visar vi courtaget innan du handlar

Kanske är du en av många kunder som nyligen har börjat handla via vår nya webbplats? Vi är just nu i processen att bygga en ny och förbättrad version av nordnet.se, helt enkelt för att ge dig en bättre användarupplevelse. Samtidigt kommer den nya webbplatsen uppfylla nya EU-regler för värdepappershandel.

De nya reglerna leder till ett antal förändringar som förbättrar konsument- och investerarskyddet för dig som investerar i värdepapper. En av ändringarna är att vi måste visa alla kostnader som är kopplade till transaktionen innan du klickar på Köp eller Sälj.

Se courtaget innan du köper eller säljer

Vissa kunder handlar redan automatiskt med den nya handelssidan. Om du inte tillhör dessa rekommenderar vi att du gör din nästa order på den nya sajten. Där kan du nämligen se hur mycket du måste betala i courtage. Du hittar den nya sajten genom att klicka på ”Nya nordnet.se” på höger sida av menyn när du är inloggad i din depå.

När du har sökt upp en aktie och angivit beloppet du vill köpa för beräknar vi kostnaderna som visas under ”Totalt”.

Översikt över samtliga handelskostnader

Courtaget är den första kostnaden som visas för ordern. Du kommer att få mer information och fler funktioner tillgängliga på den nya sajten, som alla bidrar till en öppnare handel med värdepapper.

Vid årsskiftet kommer du även ha möjlighet att klicka på ”Samtliga avgifter och kostnader” för att få en mer detaljerad översikt över kostnaderna för din handel med värdepapper.

Vid köp av utländska värdepapper kan du se vad du betalar i växelkostnader och om du köper en fond i fond kommer de förvaltnings- och administrativa kostnader som är inbyggda i fonden också att visas i sammanfattningen. Dessutom kommer du kunna se en prognos för hur kostnaderna kommer att påverka din investering över tiden.

Vad kan vi göra bättre?

Vi tar tacksamt emot förslag på hur vi kan förbättra den nya sajten. Det nya nordnet.se är inte statiskt utan kommer hela tiden utvecklas med hjälp av er, våra kunder.

Du kan enkelt skicka din feedback till oss genom att klicka på ”Ge feedback” som du hittar längst ner på sidan.

Vi ser fram emot att få din feedback!

/ Team Next Nordnet

Team Next Nordnet
Nordnet Tech Team

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

10 Kommentarer på "Nu visar vi courtaget innan du handlar"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
old layout was perfect
Gäst
old layout was perfect

Our only user interface is now broken.

Gäst
Gäst
Gäst

Otroligt irriterande att ni valt en aktie som HM som exempelaktie vid handel. Om det är ett sorts skämt så är det väldigt osmakligt och valt vid en dålig tidpunkt då många kunder förmodligen upplever sin största kris i just den aktien. Fattas väl bara att Fing B ska stå som modell nästa gång.

Nordnet
Medlem

Vi ber om ursäkt för detta. Vår tanke var att välja en aktie som många känner till och äger.

Linus
Gäst
Linus

Grafen över aktiers utveckling uppdateras inte alltid utan fortsätter ”snurra”. Ibland visas grafen för den aktie man tittade på innan. Sen hoppas jag inte att det ska ta sån tid att få fram en graf överhuvudtaget.

Nordnet
Medlem

Sidan är fortfarande under utveckling, allt kommer förhoppningsvis fungera smärtfritt inom kort! Tack för din feedback.

wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link