Nordnetbloggen

Nu visar vi courtaget innan du handlar

Kanske är du en av många kunder som nyligen har börjat handla via vår nya webbplats? Vi är just nu i processen att bygga en ny och förbättrad version av nordnet.se, helt enkelt för att ge dig en bättre användarupplevelse. Samtidigt kommer den nya webbplatsen uppfylla nya EU-regler för värdepappershandel.

De nya reglerna leder till ett antal förändringar som förbättrar konsument- och investerarskyddet för dig som investerar i värdepapper. En av ändringarna är att vi måste visa alla kostnader som är kopplade till transaktionen innan du klickar på Köp eller Sälj.

Se courtaget innan du köper eller säljer

Vissa kunder handlar redan automatiskt med den nya handelssidan. Om du inte tillhör dessa rekommenderar vi att du gör din nästa order på den nya sajten. Där kan du nämligen se hur mycket du måste betala i courtage. Du hittar den nya sajten genom att klicka på ”Nya nordnet.se” på höger sida av menyn när du är inloggad i din depå.

När du har sökt upp en aktie och angivit beloppet du vill köpa för beräknar vi kostnaderna som visas under ”Totalt”.

Översikt över samtliga handelskostnader

Courtaget är den första kostnaden som visas för ordern. Du kommer att få mer information och fler funktioner tillgängliga på den nya sajten, som alla bidrar till en öppnare handel med värdepapper.

Vid årsskiftet kommer du även ha möjlighet att klicka på ”Samtliga avgifter och kostnader” för att få en mer detaljerad översikt över kostnaderna för din handel med värdepapper.

Vid köp av utländska värdepapper kan du se vad du betalar i växelkostnader och om du köper en fond i fond kommer de förvaltnings- och administrativa kostnader som är inbyggda i fonden också att visas i sammanfattningen. Dessutom kommer du kunna se en prognos för hur kostnaderna kommer att påverka din investering över tiden.

Vad kan vi göra bättre?

Vi tar tacksamt emot förslag på hur vi kan förbättra den nya sajten. Det nya nordnet.se är inte statiskt utan kommer hela tiden utvecklas med hjälp av er, våra kunder.

Du kan enkelt skicka din feedback till oss genom att klicka på ”Ge feedback” som du hittar längst ner på sidan.

Vi ser fram emot att få din feedback!

/ Team Next Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

37
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Our only user interface is now broken.
Anonym
Anonym
Otroligt irriterande att ni valt en aktie som HM som exempelaktie vid handel. Om det är ett sorts skämt så är det väldigt osmakligt och valt vid en dålig tidpunkt då många kunder förmodligen upplever sin största kris i just den aktien. Fattas väl bara att Fing B ska stå som modell nästa gång.
Anonym
Anonym
Vi ber om ursäkt för detta. Vår tanke var att välja en aktie som många känner till och äger.
Anonym
Anonym
Re Gäst: Typiskt kränkt-trams.
Anonym
Anonym
Grafen över aktiers utveckling uppdateras inte alltid utan fortsätter ”snurra”. Ibland visas grafen för den aktie man tittade på innan. Sen hoppas jag inte att det ska ta sån tid att få fram en graf överhuvudtaget.
Anonym
Anonym
Sidan är fortfarande under utveckling, allt kommer förhoppningsvis fungera smärtfritt inom kort! Tack för din feedback.
Anonym
Anonym
Allting tar för stor plats på höjden. Gamla sidans layout är perfekt. Behåll den men komplettera gärna med de nya kostnadsuppgifterna mm.
Anonym
Anonym
Tack för din feedback. Det tar vi med oss!
Anonym
Anonym

Något som varit mycket irriterande är då man försöker lägga in ett köp-order av warranter och får meddelandet att saldot inte räckte till (eller täckning saknas) för köpet medan det inte varit så. Ni säger att ni låser in 1000 kr i depån för att täcka för avgifter och eventuella räntor. Men ibland systemet tillåter inte köp även om man låter 1150 kr vara kvar i depån. Ibland ändring till nytt antal och pris för att få systemet att acceptera köp-ordern tagit så pass mycket tid att kursen hunnit öka så mycket att det inte varit värt att köpa produkten.… Läs mer »

Anonym
Anonym
Stort tack för ingående feedback, vi ska se om vi kan göra något åt detta!
Anonym
Anonym

Om man är duktig på trading varför ska man vara med på Shareville? Att lägga tid på det och låta sig bli distraherad av det. De riktig duktiga i handel och investering behöver inte Shareville därför att de vet redan allt de behöver veta för att öka sina investeringar. För att få dessa personer att vara med Shareville så att vi kan använda oss av deras kunskaper och erfarenheter borde vi gå med på att betala månadsvis t ex 2% av våran vinster till dessa personer som låtit oss kopiera deras handel och därför gå med vinster också. Såg i… Läs mer »

Anonym
Anonym
Shareville är helt frivilligt och endast till för dem som vill utbyta idéer med andra 🙂
Anonym
Anonym
Nej nej och nej, gamla layouten är bättre och mer kompakt. Passar bättre för att visa siffror och rader. Nya går fetbort för handel och påminner mest om nåt socialt media. Går bort tyvärr.
Anonym
Anonym
Håller med om att det tar för mycket plats på höjden. Det måste komprimeras, svårt med få överblick. En funktion där man enkelt och tydligen kan se total utdelning under året hade också vart bra, ett stapeldiagram?
Anonym
Anonym
Tack!
Anonym
Anonym
Vart ser jag mina lagda ordrar? Jag blir dessutom automatiskt överflyttade till nya nordnet och kan inte använda den gamla parrallellt med den nya. Nej, inte bra!
Anonym
Anonym
Jag hittade det. Varför visar ni lagda ordrar under ’fliken’ min ekonomi och inte under ’fliken’ investera där man faktiskt handlar.
Anonym
Anonym
Bra input, vi kollar närmare på det.
Anonym
Anonym
Hej Mattias! Det är bara en första version och långt ifrån alla funktioner är på plats. Alla orders går via denna nya sidan då den gamla inte är godkänd enligt det nya regelverket Mifid 2 som snart träder i kraft.
Anonym
Anonym
Kära Nordnet! Varför ändra en välfungerande layout. Jag funderar på att flytta mina tillgodohavanden till annat bolag. Tidigare var allt mycket överskådligare och lättare vid transaktioner. Både sälj och köp gjordes mer överskådligt. Känner mig för gammal för att lära mig massor med nya saker. Tyvärr, skriver bara vad jag känner! mvh Ulf Odelberg
Anonym
Anonym
Hej Ulf, vi förstår att det kan vara jobbigt att lära sig om på nytt, det är ju bara mänskligt. Men vi tror och hoppas på att när man vant sig vid den nya sidan kommer den upplevas som ett enormt lyft!
Anonym
Anonym
Bra! Tydligare kostnadsinformation har jag saknat i 7 år. Nya sajten kan bli något. Synd att fonderna saknar köp/säljknapp. Och jag vill definitivt ha fler index att jämföra min portfölj mot!
Anonym
Anonym
Säljknappen för fonder kommer inom kort! Likaså fler index.
Anonym
Anonym
N. nordnetbloggen visa köp och sälj aktiekurs pris inte realtid när man vill köpa AUS Aktie, ”Senaste uppdatering” är så sen än realtid. det går inte köpa och sälja. old layout war perfect. 21:56:26

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link