Nordnetbloggen

Nya sajten på plats i alla marknader

När det närmar sig juletider brukar jag alltid tänka på året som gått, vad vi uträttat och vad vi kan bli bättre på. Jag har under det senaste året skrivit här på bloggen om arbetet med vår nya webbsajt. Syftet har dels varit att ge er en inblick i hur arbetet går och vad ni kan förvänta er, men även att få er input på de sidor vi designar och lanserar. All feedback ni har gett har varit otroligt värdefull för mig och mitt team.

När jag började skriva den här bloggen hade vi nästan 180 sidor från gamla hemsidan att designa om, kombinera eller stänga innan den nya webben var klar. Vi ville öka tempot i arbetet för att ni skulle slippa slussas fram och tillbaka mellan två olika miljöer. Den 18 november bytte vi till slut till den nya webben som ”default”, i Sverige vilket innebär att du per automatik landar på vår nya sajt när du skriver nordnet.se i din webbläsare.

Nu tar vi emot er feedback på Shareville, Twitter och här på bloggen. Det är både ris och ros– det är det alltid när man släpper något nytt – men vi försöker skilja på när ni kunder säger ”jag skulle vilja…” och ”jag kan inte…”. Om det är något ni inte kan göra på grund av en bugg eller något annat försöker vi fixa det med en gång. Om ni har önskemål om layout, färger eller nya funktioner så lägger vi det till backloggen och jämför med annan feedback samt vad vi kan mäta med vår tracking. Som produktchef ska man förstås lyssna på sina kunder men man måste samtidigt förstå att summan av all feedback sällan skulle leda till en bra produkt. Det är många niche-behov och enskilda åsikter som gör sig hörda. Vi måste därför väga olika krav mot varandra, mäta hur ni faktiskt använder sajten och beta av det som är enkelt att göra först.

Sajten är inte komplett ännu – det kommer den aldrig vara – och vi förflyttar oss nu in i ett läge där vi förändrar tjänsten och sidorna samtidigt som den sista funktionaliteten från gamla sajten lyfts över. Därför är jag tacksam för all feedback jag kan få. Jag fick till exempel en härlig önskelista av en person på Twitter (se bild här intill) och totalt har vi loggat över 300 önskemål om förbättringar från er kunder via kundservice eller andra kanaler.

En del av dessa önskemål finns faktiskt redan i produktion, andra ligger i vår backlogg och ytterligare andra har vi nu lagt till. Våra utvecklingsteam jobbar på så snabbt de kan och ofta kan vi tillgodose ett enklare önskemål inom en vecka eller så.

Sedan lanseringen 18 november har vi redan släppt:

  • Mer kompakta tabeller
  • Ny instrumentsida med mer bolagsdata
  • Möjlighet att sortera aktielistor efter fler nyckeltal (inklusive amerikanska aktier)
  • Ny kreditsida för vår nya portföljbelåning
  • Mäklarstatistik (en favorit!)
  • Fondbytesfunktionalitet från alla kontotyper

Vi jobbar vidare med att kontoöversikten ska komma ihåg det senaste kontot man kollar på – det borde komma ut snart. Vi jobbar också med nya bevakningslistor med fler möjligheter att sortera och hoppas att den kommer i veckan. Teamet jobbar också på en ny avkastningsmodell samt förklarande texter så alla förstår hur vi räknar. Sidor för utländsk valuta är också på gång, liksom mer data (inklusive Shareville-data) på våra instrumentsidor.

Jag vill tacka alla er kunder för all denna feedback och hoppas även att ni känner att vi både hör er och verkligen tar till oss det ni önskar. Ni kan kommentera här eller skriva till mig @rjarborg på Twitter eller NordnetRasmus på Shareville.

Nu när ett år lider mot sitt slut och ett nytt börjar kan det vara läge att se över sitt sparande och jag hoppas all denna nya funktionalitet hjälper dig göra det.

Tack för att du läste. God Jul och Gott Nytt År!

Rasmus Järborg
Produktchef

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

21
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Kniven
Gäst
Kniven
Glöm inte den viktigaste featuren! En flik med historisk avkastning för dina innehav på ’Depåöversikt’!
TommyE
Gäst
TommyE
Jag tycker nya Nordnet är riktigt bra. Stort lyft mot tidigare! Ser fram emot förklaringstexter till era beräkningar och en uppdatering av bevakningslistorna. Det skulle t ex vara bra att kunna sortera fonder ”under bevakning” efter utveckling på fler (längre!) tidsperioder än de som finns tillgängliga idag.
Lars Möllerström
Gäst
Lars Möllerström
Jag skulle inte vara nöjd om jag tillhandahöll en investeringssajt där man inte ens kunde byta mellan OMXSPI och OMXS30 index! Borde vara något som fanns med från början och inte i backloggen. Är det samma utvecklingsteam som för mobilappen? I så fall har de prioriterat fel. Om det inte är samma team kanske de ska börja utbyta idéer. Jag får fortsätta vara dubbelinloggad på Avanza och Yahoo Finance för att få tillgång till normal marknadsinformation som varje investerare bör hålla sig uppdaterad med, något man hade hoppats slippa med en ny sajt.
Håkan
Gäst
Håkan
Ja gillar den gamla sajten bättre. När stänger ni ner den så att man inte kan besöka den mer
Pontus
Gäst
Pontus
Jättebra fast jag förstå inte allt. Bra kund till tal!
Tommy
Gäst
Tommy
Hade varit bra om ni rättat till så man kan fördela kapitalet lika i varje fond när man sätter upp månadsspar och även när man säljer av andelar, går bara i hela tal nu, inga decimaler. Påpekat det innan, lite trist att det inte ordnats, borde väl inte vara svårt att fixa? Översikt av utdelningar man förväntas få in på depån och nyheter från Amerikanska. Kanadensiska, Europeiska aktier som man äger, finns en del nyheter men vissa inget alls.. fast än dom ingår i kända index.

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link