Nordnetbloggen
Nordnet
Nordnet

Så investerar du din skatteåterbäring

Läge att investera istället för att slösa

Sedan den 21 mars har du möjligheten att logga in på Skatteverkets hemsida och se om du får tillbaka på skatten eller om du behöver betala kvarskatt. Får du tillbaka på skatten? Då kan det vara ett väldigt bra tillfälle att investera pengarna.

Låt pengarna jobba för dig – under lång tid kommer även små summor att växa sig stora. Ett smidigt sätt för att göra det enkelt att investera din skatteåterbäring är att anmäla ditt Nordnetkonto för skatteåterbetalningen. Du ändrar ditt bankkonto genom att logga in på Skatteverkets hemsida här  och klicka på ”Utbetalning” längst upp i menyraden.

Hjälp att komma igång med ditt sparande

Behöver du hjälp att komma igång med ditt sparande? Här har vi också skapat med tre enkla steg för att du ska kunna komma igång.

Osäker på vad du ska investera i?

Är du osäker på vad du ska investera i? I så fall kan du ta hjälp av vårt investeringsnätverk Shareville . På länken kan du se vilka de mest populäraste aktierna är av de 10% duktigaste av de ca 140 000 anslutna användarna.

Ett annat bra verktyg är vår smarta Investeringsguiden, som ger dig fondförslag baserat på din sparhorisont och riskprofil.

Skatteåterbäring investerat på börsen?

Att investera i aktier är alltid förknippat med en risk, och aktiesparande rekommenderas vanligtvis om du har en lång tidshorisont. Om vi kollar exakt 10år tillbaka så hade toppen precis innan finanskrisen i USA vilket i sin tur under -08 och -09 fick hela globala ekonomin i svajning.
Hade du maximal otur och började investera på svenska börsen precis på toppen för 10 år sedan, så har du ändå dubblat dina pengar tills idag. Långsiktighet lönar sig på aktiemarknaden. Lycka till med återbäringsinvesteringen!

Börsen 10år avkastning

Svaren på de vanligaste deklarationsfrågorna

den här sidan kan du läsa svaren på de vanligaste deklarationsfrågorna som vi på Nordnet sammanställt åt dig.  Här nedanför har vi också sammanfattat några av de viktigaste informationen för de vanligaste kontona på Nordnet.

Viktiga datum

21 mars – från och med detta datum kan du med din e-legitimation deklarera över internet till skatteverket

2 maj – du ska ha skickat in deklarationen

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

1 Kommentera på "Så investerar du din skatteåterbäring"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Babblarn96
Gäst
Babblarn96

Har tidigare satt in hela skatteåterbäringen på sparkonto med nollränta, i år blev det påfyllning av aktier och mina första fonder. Underbar känsla!

wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link