Nordnetbloggen
Joakim Bornold
Sparekonom Nordnet

#Sparpodden 216 – Att göra en Günther…

#Sparpodden 216! Vi har med oss Günther Mårder som gäst, en välbekant röst för lyssnarna. Vi hinner avhandla allt ifrån Günthers senaste #sparadkrona till aktieportföljen och även lite lärdomar som han plockat upp efter tiden på Nordnet och Aktiespararna.
Det är helt enkelt en riktigt härlig julspecial med vår gode vän Güther!

#Sparpodden firar 5år & 5 miljoner lyssningar!

Vi avslutar 2017 dessutom med att fira. Helt otroligt kul att podden fortsätter leva efter 5 år. Dessutom 5 miljoner lyssningar är helt ofattbart. Stort tack till alla er som bidrar med frågor och innehåll genom #Sparpodden på twitter och shareville gruppen.

Joakim Bornold
Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

6 Kommentarer på "#Sparpodden 216 – Att göra en Günther…"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Erik
Gäst
Erik

Verkar som att #216 inte kommer upp på RSS-feeden http://feeds.feedburner.com/sparpodden .
Har ni någon annan RSS-feed man ska följa? Tror att soundcloud har stöd för RSS, men hittar inget.

Alexander Gustafsson
Medlem

Blev lite julstökigt där, låg som privat. Är publicerad nu så RSS Feed borde fungera.

God fortsättning och gott nytt år!

Jakob V
Gäst
Jakob V
Hej Sparpodden Till en början vill jag tacka för en intressant pod. Jag har lyssnat på samtliga avsnitt sedan start vilket lärt mig grunderna om sparande. För ett tag sedan ärvde min sambo en handful olika aktier som ligger på ett vanligt ”Aktie/fond-konto”. Samtliga aktier har inget inköpspris så vid en försäljning kommer hon bli tvungen att betala en schablonmässig vinstskatt. Jag har rått henne att sälja samtliga aktier idag och köpa exakt samma aktier på ett ISK. Tanken är att ”dra av plåstret” och ta skatten direkt för ett långsiktigt billigare/smidigare sparande. Men nu har vi diskuterat saken med… Läs mer »
Alexander Gustafsson
Medlem
Hej, Kul o höra att du hänger med oss fortfarande! 😀 Min tanke generellt; Ta och dra plåstret nu. Du kommer alltid behöva betala 30% vinstskatt (eller schblonmetod i ert fall då), detta så länge inte skatte sänks i framtiden men det är just nu inte sanorlikt iaf. Så om pengarna växer så kommer de kapas i form av vinstskatt. Stoppar ni över till ISK så har en låg schblonskatt vilket är billigare än depåns vinstskatt. Om ni tror att era tillgångar ska stiga i världen så är det rationellt att sälja nu och flytta till ISK. Enda gången det… Läs mer »
Elinor
Gäst
Elinor

Hej
Tack för en bra podd.
Jag är precis i början på att bygga upp mitt sparande och har börjat med några fonder (investmentbolag, Europa, global). Jag är dock mest exponerad mot stora bolag och har tänkt på att lägga till någon småbolagsfond. Efter ert resonemang med Günther för någon vecka sedan hittade jag fonden ”plus småbolag Sverige index”
Var det en sådan ni menade eller vad är er åsikt om denna produkt. Vad tänker ni om deras småbolag vs mikrobolag? Kommer de finnas hos Nordnet inom en snar framtid?
http://www.morningstar.se/ Funds / Quicktake /Overview.aspx? perfid =0P0001BMMY& programid =0000000000

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link