Nordnetbloggen
Günther Mårder
VD Företagarna

#Sparpodden 11 – Tekniskt översålda bananer

Tekniskt översålda bananer

#sparpodden är tillbaka! Tack vare er lyssnare kan vi nu fortsätta och detta elfte avsnitt ägnar vi åt att tala en hel del grundläggande teknisk analys (TA). När det gäller teknisk analys så finns det många skolor och jag brukar säga att det finns lika många sätt att analysera aktier tekniskt som det finns tekniska analytiker. Om du inte kunde något om TA – så kan vi säkert bjuda på lite ny kunskap. Du finner #sparpodden på Itunes, Podcaster, SoundCloud och Spoify. Länkarna till dessa kanaler hittar du här.

Lyssnarnas frågor

Två lyssnarfrågor bjuder vi även på. Först reder vi ut viktiga begrepp rörande preferensaktier som vuxit så kraftigt i populäritet. Är det verkligen bara guld och gröna skogar?

Därtill talar vi om problemen som uppenbaras när man ska dela ekonomi men någon annan. En lyssnare har beskrivit hur hela privatekonomin slås sönder och samman tillföljd av att dennes partner närmast kan liknas vid en shopoholic (eller vad det nu kallas)?

Disposition #sparpodden 11

Agenda

00:00 – 06:25 Intro

06:25 – 33:41 Teknisk analys

33:41 – 38:30 Preferensaktier

38:30 – 45:51 Att ha en delad ekonomi i en relation med en shopaholic

45:51 – 47:36 Cliffhanger: Karriärspecial

Skapa nya #sparpodden

Jan och jag kommer att fortsätta sända fyra avsnitt till i gamla formatet. Men i början av januari tänkte vi återkomma med nya #sparpodden vilket innebär möjligheter till ändring i formatet. Nu är det din chans att påverka strukturen på programmet! Hur vill du att vi utvecklar konceptet?

Skriv här i kommentarsfältet eller skicka frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter.

Poddhälsningar

Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

6 Kommentarer på "#Sparpodden 11 – Tekniskt översålda bananer"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Fredrik Andersson
Gäst
Fredrik Andersson

Hej,

Kul att #sparpodden är tillbaka med nytt avsnitt. Jag har en annan fråga som berör något helt annat än dagens ämne.

Jag hörde för någon vecka sedan en analytiker som uttalade sig om SSAB och att det just nu är en låg stålreserv.

Var kan man hitta hur stor stålreserven (även järnmalmsreserven) är? Jag skulle kunna tänka mig att en liten stålreserv och en bättre konjunktur skulle kunna fart på efterfrågan och således ökad orderingång för bolag som ex. SSAB.

MVH Fredrik Andersson

Mohd
Gäst
Mohd

DavidDet e4r ne5got som jag har te4nkt pe5 fast jag ff6rste5r e4nde5 inte logiken?Jag misste4nker att OMX-index brsaead mer pe5 ”justeringar” av bf6rsve4rden e4n verkligheten ff6r alla index bolagen.

MF
Gäst
MF

Hej och tack för matnyttiga avsnitt av sparpodden! Ang en annan typ av investering för livet Gunther: servera dina barn grön mjöllk, inte röd. Den gröna och blå är berikad på D-vitamin vilket barn i vårt mörka land behöver. Skriver detta med glimten i ögat alltså, då du skojade om att spä ut den röda! Ha ha

Olof
Gäst
Olof
Hej! Jag är en kille som nyss fyllt 20 år, och vet inte vad jag ska göra med de fondpengar jag fick när jag fyllde 18 som ligger i Handelsbanken Balans 50 kapitalet är ca 100 000, jag börjar få upp större intresse för sparande och ekonomi och har som tanke att sälja av allt i denna fond och investera i andra fonder samt aktier. Jag har arbete som elektrikerlärling så har fast inkomst, har just nu ett månadssparande på ca 3000 och utöver det små investeringar i aktier mest i investment bolag. Har även ett sparkonto med ca 70… Läs mer »
wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link