Nordnetbloggen
Günther Mårder
VD Företagarna

#Sparpodden 3 – Ett ovälkommet erbjudande

#sparpodden avsnitt tre

Avsnitt tre av #sparpodden är här. Du kan lyssna på denna podcast (radioprogram) genom Spotifty, Itunes, Podcaster och SoundCloud. Länkarna till detta hittar du här.

Nyintroduktion, värt att teckna sig?

I tredje avsnittet talar vi om nyintroduktioner och emissioner. Hur ska man tänka när man får ett investeringserbjudande? Vi dissekerar ett erbjudande som Jan fick förra veckan och belyser potential och risk. Günther förklarar hur det kommer sig att du får olika erbjudanden i din brevlåda och vad som hänt innan brevet damp ner hos dig.

Långa räntor hur funkar det?

Vi försöker även lära dig hur du ska tänka när du utvärderar långa ränte- och obligationsfonder. Det finns en risk att vi överdriver tryggheten och potentialen om vi utvärderar denna typ av investeringar utifrån historiskt prestation.

Vi avslutar även med att förklara när det är intressant med ett individuellt pensionssparande. För många så kan andra sparalternativ faktiskt vara att föredra.

Agenda

00:00 – 06:09 Intro, återkoppling & spännande agenda
06:09 – 25:50 Förhoppningsbolag, nyintroduktioner & ovälkomna prospekt
25:50 – 28:45 Hur påverkas räntefonder när räntan går upp och ner?
28:45 – 34:10 Hur ska jag tänka med mitt pensionssparande? IPS eller ISK?

Fortsätt skicka in frågor

Vi vill ha fortsatt feedback. Vad kan Jan och jag göra bättre? Vad skulle göra programmet mer intressant och lyssnarvänligt? Skicka både frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter, eller kommentera här på bloggen.

Vi ses nästa onsdag – då släpper vi nästa avsnitt!

Poddhälsningar

Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Tidigare avsnitt

Avsnitt 1: Räntor och duvor
Avsnitt 2: Risk i livet AB

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

15
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym

Bra Pod! Gillar det här starkt, kan ni inte ta ett program om strukt, aktieindexobligationer cert mm gärna i kombination med ¨rådgivning¨

Anonym
Anonym

Hej Jocke, vi kommer att beröra detta i #sparpodden som släpps den 16 okt. Vi gör då en genomgång av vad man ska tänka på i sitt bankengagemang – och därmed även rådgivning att köpa komplicerade finansiella produkter. Tack för förslag. Bästa hälsningar Günther Mårder

Anonym
Anonym

Hej!
Skrev min kommentar på episod 2…

mvh
Otto Nelson

Anonym
Anonym

Hej Otto, jag läser den där. Hälsningar Günther Mårder

Anonym
Anonym

Hej!
Du läser den här? Eller du läste den även under kommentarerna till episod 2?
mvh
Otto Nelson

Anonym
Anonym

Den som bidrar mest till det he4r prlebemot tror jag e4r att folk litar pe5 att Staten ska ta hand om dem ifall de misslyckas med sina le5n. Svenskar fe5r ingen tre4ning pe5 att ta hand om sig sje4lva se5 till slut klarar de inte av det mest rudimente4ra.

Anonym
Anonym

Je ne cuinsie pas tre8s bien mais ma soeur est extreamement doue9e et elle a un blog cuinsie que j adore (normal c est ma soeur XD ) je lui envoie le lien! Bon anniversaire et longue vie au blog!

Anonym
Anonym

Obamacare har under den senaste tiden varit en het politisk fråga i USA. Men hur påverkar införandet av obamacare för de svenska och amerikanska bolagen?

I Securitas årsredovisning för 2012 resonerar VD:n kring följder av denna implementering. Han tar bland annat upp att de inte kommer att kunna föra över kostnaden på slutkund, vilket skulle innebära sämre marginaler för den amerikanska verksamheten.

Anonym
Anonym

Hej Ingemar! Det är en ganska komplex fråga som blir unik för alla svenska företag som har en viss typ av försäljning mot offentliga USA. Jag tror tyvärr inte att vi kommer att kunna gå in på detta i detalj. Min tro är att bolagen är bättre på att beskriva detta än Jan och jag varför jag tipsar om att läsa de stundande kvartalsrapporterna. Men tack för förslag! Sorry. Bästa hälsningar Günther Mårder

Anonym
Anonym

Hej. Har två frågor som det vore roligt om ni kunde ta upp. Den första försökte jag ställa på Twitter men de 140 tecknen gjorde att jag tror det blev lite otydligt. 1. Ni pratade i tidigare avsnitt om valet mellan att spara i ISK vs IPS. För en person som sparar 5000-10000 per månad blir ju bara IPS en mindre del med sina max 1000 kr per månad. Känns som ett bra komplement tycker jag. Givetvis förutsatt att man idag betalar statlig skatt. Mer tveksamt att spara i IPS om man ”bara” sparar någon enstaka tusenlapp totalt varje månad.… Läs mer »

Anonym
Anonym

Hej Larsson, två bra frågor. Den första ska vi försöka till avsnittet vi släpper den 16 oktober. Den andra sparar vi till vårt specialavsnitt om bostadsekonomi. Tack för bra input! Fortsätt gärna sprida #sparpodden till vänner och bekanta. Bästa hälsningar Günther Mårder

Anonym
Anonym

Grymt bra podd! Hade varit intressant om ni två skulle berätta hur ni lägger upp ert eget sparande varje månad.

Anonym
Anonym

Hej Jonatan, du kommer att få svar på din fråga i det avsnitt som släpps nu på onsdag. Hoppas att du blir nöjd med svaret. Bästa hälsningar Günther Mårder

Anonym
Anonym

Vi har spelat in vardena avsnitt sedan starten. Det kunde ju vara en chansning att bf6rja, men den gick hem. Lysande program.Ne4stan lika bra som Cityakuten! 😀

Anonym
Anonym

joyeux blog anniversaire !et je re9fle9chi e0 des ide9es pour ce petit conorucs les recettes simples e7a va mais les photos glamour c est moins mon truc va falloir faire plusieurs essais je sais pas si tu te rend compte des sacrifices que tu nous demande le0 ^^

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link