Nordnetbloggen
Günther Mårder
VD Företagarna

#Sparpodden 5 – Vinnande investeringar

#sparpodden avsnitt fem

Avsnitt fem av #sparpodden är här. Du kan lyssna på denna podcast (radioprogram) genom Spotifty, Itunes, Podcaster och SoundCloud. Länkarna till detta hittar du här.

Hur hitta vinnarinvesteringarna?

I detta avsnitt avslöjar Jan och jag hur våra vägar fram till en investering ser ut. Vad ska man leta efter? När är det läge att köpa? Jag bjuder även på den dramatiska händelse som fick min investeringsprocess att ändras dramatiskt i början av 2000-talet.

Hur spara till barn?

Vi har fått många frågor om sparande till barn och annat långsiktigt sparande. Hur stora risker ska man ta? Och är det försvarbart att ta stora risker med barnens pengar? Dessa frågor ger vi vår syn på och min inställning kan sammanfattas med följande: att inte ta ordentligt med risk i ett långsiktigt sparande riskerar att försämra avkastningen avsevärt och därmed vara en risk i sig själv.

Vi diskuterar även teknikbolag med global potential. Är de värda sina värderingar?

Agenda

00:00 – 02:10 Intro, hur når man #sparpodden?
02:10 – 30:00 Hur fattar jag investeringsbeslut & vad har ni för investeringsprocesser?
30:00 – 41:20 Spännande teknikbolag
41:20 – 45:00 Hur ska man spara till barnen?
45:00 – 49:01 ETF – börshandlade fonder

Fortsätt skicka in frågor

Vi vill ha fortsatt feedback. Vad kan Jan och jag göra bättre? Vad skulle göra programmet mer intressant och lyssnarvänligt? Skicka både frågor och kommentarer under hashtag #sparpodden på Twitter, eller kommentera här på bloggen.

Vi ses nästa onsdag – då släpper vi nästa avsnitt!

Poddhälsningar

Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

Tidigare avsnitt

Avsnitt 1: Räntor och duvor
Avsnitt 2: Risk på livet AB
Avsnitt 3: Ett ovälkommet erbjudande
Avsnitt 4: Bankernas fällor

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

21 Kommentarer på "#Sparpodden 5 – Vinnande investeringar"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Oscar
Gäst
Oscar

Hej,

Ställer ni er positiva eller negativa eller negativa till sparande i ett investeringssparkonto? Kan ni lista nackdelarna och fördelarna i jämfört med en aktiedepå?

Johan
Gäst
Johan
Hej! Tack för en bra podcast, kommer följa den så länge ni ger den! Jo till min fråga, vad har ni för tips för oss som inte har ett jätte stort kapital men ambitionen till att öka den. Jag har börjat handla aktier hos er på nordnet med varierande framgång men en uppgång på 15% på 2 månader. Detta ger ju inte nå speciellt mycket avkastning då jag enbart har 50 000~ kr i kapital. Vad har ni för tips? Jag planerar att lära mig så mycket jag kan om aktier och vara aktiv varje dag. Hörde att ni pratade… Läs mer »
Fejjan
Gäst
Fejjan
Avsnitt 5 är min favorit hittills. Har lyssnat på dem tidigare poddarna om och om igen ett flertal gånger för att säkerställa att jag har smält all information. Skulle ni i ett framtida avsnitt kunna diskutera det här med aktiehandel från börsföretagens perspektiv också? Så att man inte bara ser allting från aktiespararnas perspektiv. 1.) Jag har på Aktiespararnas grundkurs fått höra en gång att verksamheten hos ett företag inte är direkt kopplat till börskursen och vice versa. Exempelvis vad tjänar Facebook på att gå in i börsen? (Rent verksamhetsmässigt) Zuckerberg hade i Time magazine för några år sedan sagt… Läs mer »

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link