Nordnetbloggen

Biljetter till #sparpodden live i Uppsala

Dags för #sparpodden live

För första gången sedan Almedalsveckan beger sig Jan och jag ut på scen och kör #sparpodden live. Kommande månad sker det faktiskt två gånger! Först på Kontaktdagarna i Uppsala som är ekonomernas arbetsmarknadsdagar torsdagen den 29 januari 13:30-14:30 på Ekonomikum. Därefter på Waterfront i Stockholm tisdagen den 10 februari 19:45-21:20 i samband med Nordnet Live. Vid båda tillfällena finns möjlighet för dig att delta kostnadsfritt. Till Nordnet Live har vi 3000 sittplatser, så där kan jag lova att det går att få biljetter. Anmäl dig bara på Nordnet Live-sajten. Då får du även möta våra podd-gäster: Henrik Schyffert, Jonas Björkman och Carina Lundberg Markow. Däremot kan det vara tuffare att få biljetter till Uppsala eftersom antalet platser är begränsat till 250 platser. Men ett fåtal biljetter finns.

Biljetter till Uppsala

För att komma över biljetter så ska man vara student eller ha tagit examen nyligen. Anmälan görs via KD-Admin på kdadmin.kontaktdagarna.se. Har du inte redan ett konto så skapar du det enkelt och direkt på samma länk. Klicka på ”registrera dig som student” och fyll i förnamn, efternamn, e-postadress samt välj ett lösenord. Efter att du har registrerat dig och loggat in klickar du på fliken ”event”. Sedan är det bara att klicka på symbolen med tummen upp bredvid Sparpoddens event för att anmäla dig. Biljetten hämtas sedan ut mellan 12.15-14.15 dagen innan (onsdag den 28/1) i mässans informationsdisk på Ekonomikum, Kyrkogårdsgatan 10. Biljetter som inte hämtas ut kommer att erbjudas de som står på väntelistan. Den som är gambler kommer till Ekonomikum och hoppas att någon som hämtat ut biljett inte dyker upp.

Ställ frågor

Eftersom det är du som skapar #sparpodden så vill vi gärna att du skickar in frågor. Gör det på Twitter under hashtagen #sparpodden eller skriv in frågan som en kommentar till inlägget.

Vi syns på #sparpodden live framöver!

Poddhälsningar
Günther Mårder

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

18
Lämna en kommentar

avatar
Nyast Äldst Mest gillade
Anonym
Anonym
Hej sparduon, jag har varit med er sedan början och lyssnat på varje avsnitt, vilken resa vi har gjort tillsammans. Nu har jag en fråga till er, hur går det till när ni analyserar fram ett investerings-case utifrån ett sifferperspektiv. Vad räknar ni på, vad gör kursen köpvärd, hur kommer ni fram till att aktier borde stå högre i kurs? Dessa frågor hoppas jag kunna besvara själv en dag, men för att jag skall kunna göra det måste jag veta hur en sådan analys går till
Anonym
Anonym

Hej Jonny, Det ämnet kan vi tala mycket om! I avsnittet fundamentalt frosseri från januari 2014 tar vi upp lite exempel. Det du kan börja med är relativvärdering. Den modellen utgår ifrån att du buntar ihop alla bolag som är jämförbara med varandra: TeliaSonera/Telenor, Atlas Copco/Sandvik, SEB/Handelsbanken osv. Para ihop ännu flera. Jämför sedan nyckeltal dem emellan. P/e, P/s, P/B osv. Undersök även hur det sett ut historiskt. Därefter ska du leta efter saker som talar för/emot olikheterna i värdering. Genom detta kan du få uppslag till undervärderade aktier. Detta bör utvecklas rejält – men det gör vi i ett… Läs mer »

Anonym
Anonym
Günther, tack för ditt svar!
Anonym
Anonym
Hej #sparpodden Lyssnar just nu på erat poddavsnitt när ni diskuterar att spara 15% på liftkortet. Jag tillsammans med en annan studentpolare mailade runt till olika bolag som fixar skidresor ner till alperna för att få det bästa erbjudandet. Vi fick kontakt med ett bolag som gav oss en gratis resa för var 20e person som anmälde sig. Vi fick ihop ungefär 50 vänner. Vi fick alla en fantastiskt vecka, men bäst var det ju självklart för oss som skötte kontakten med resebolaget som åkte helt gratis! Vi spara helt enkelt 5,5k var! Tack för att ni fått upp mina ögon för sparande!
Anonym
Anonym
Kul, klart man deltar!
Anonym
Anonym
Du har tidigare duellerat i avkastningstävling mot bland annat Glenn Hysén. Vem är motståndare i drömduellen? Johan Isaksson?
Anonym
Anonym
Vilken är den enskilt bästa ekonomiboken enligt er?
Anonym
Anonym
Gunther snor massa pennor, gratisjägare, och lever som student även om han har lön. Snål? Var går gränsen mellan snålhet och ekonomiskt tänkande?
Anonym
Anonym

Hej, Sitter och sliter mitt hår: Värdet på ett företag är alla framtida kassaflöden diskonterade till nuvärde. I dagens lågränte- och låginflationsmiljö vill jag sätta kalkylräntan lågt, säg 3%, så täcker det inflation samt den bästa ränta jag får på obundet sparkonto med insättningsgaranti. Om jag räknar på exempelvis H&M anser jag lågt räknat att den uthålliga vinsttillväxten kommer att vara 6%. I mitt huvud kommer företagets värde då att bli ”oändligt” eftersom vinsten hela tiden ökar och vinsttillväxten är högre än kalkylräntan. Någonstans måste jag dock tänka fel. Skulle ni vilja bena ut detta i nästa sparpodden? Tror att… Läs mer »

Anonym
Anonym
Ytterligare ett skäl att ta med frågan är kanske att klockan är 06.47 en söndagsmorgon, och att jag hade svårt att sova vidare eftersom jag låg och tänkte på detta.
Anonym
Anonym

Hej, Fortsätter frågan från Twitter här. Situationen är som följer: Jag är snart färdig civilingenjör inom IT, har ett stort intresse för sparande, är sedan länge ekonomisk och har ett sparkapital på 450k, just nu 1/3 exponerat mot aktiemarknaden och resten ligger i lågriskfonder/bankkonto. Min sambo har inget intresse av sparande (snarare negativt), har inget startkapital och enligt henne handlar privatekonomin om att se till att man har in lika mycket som ut varje månad. Kanske ha en liten buffert om möjligt. Efter min examen blir det förmodligen flytt till större stad där vi gärna vill köpa lägenhet, dvs lägenhetsköp… Läs mer »

Anonym
Anonym
Tjena Günther, tack för en bra podd! I samband med att avdragsrätten på 12 000 kr för IPS gjordes om valde jag att öppna ett ISK hos Nordnet (har tidigare haft min IPS hos Handelsbanken). Jag är 32 år och har i dagsläget tänkt att spara 1000 kr/månad till pension (30-35 år) och ytterligare 1000 kr/månad på aktiemarknaden, där med en kortare sparhorisont (5-10 år). Hur ska jag tänka med mina pensionspengar? Jag kan tänka mig att ta en relativt hög risk men vill helst ägna så lite tid som möjligt åt den delen av portföljen? Mvh Kalle
Anonym
Anonym

Hej, Jag är i nästan samma situation som Martin och skulle därför uppskatta svar på hans fråga. Jag har flyttat in i pojkväns hus men är ej skriven där pga politiskt arbete i annan kommun. Han äger hela huset, lån står på honom och han sköter amortering. Eftersom att jag inte ens är skriven som boende har jag absolut ingen rätt till någonting vid en eventuell försäljning eller uppbrott mellan oss. Jag står för det mesta som förbrukas som mat, städprodukter och liknande, han för allting som har med huset att göra, el och vatten tex. Han får ut ca… Läs mer »

Anonym
Anonym
Günther, som jag nämnde för dig senaste i Uppsala, så ser jag med glädje fram emot specialavsnitt med Fundamental Analys av företag (om det nu blir så). Förslag på upplägg skulle kunna vara: Ni förvarnar 2 veckor i förväg om vilket företag som stod under luppen. Sen kan lyssnarna skicka in sina FA´s efter fastställda kriterier (förväntad försäljningstillväxt, vinstmarginal osv..) med motiveringar. Inför podden kommer du (eller någon av dina Günterns) med en konsensusrapport av det hela. Kan bli en utmaning (rent tekniskt 😉 ) men även en väldigt rolig utbildning och intressant att jämföra med det faktiska utfallet. /Ufen
Anonym
Anonym
Hej Günter och Jan! Vad tror ni om att spekulera i oljepriset genom att investera i oljebolag noterade på norska börsen? Hur ser ni på möjligheterna till en hävstångseffekt genom Oljepriset + NOK/SEK? Hur pass mycket styrs norska kronan av oljepriset? #Sparpodden Tack på förhand Daniel T

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link