Nordnetbloggen

Sparpodden

#sparpodden - en podd om sparande och investeringar där lyssnarna sätter agendan. Nytt avsnitt varje onsdag med programledarna Joakim Bornold, Alexander Gustafsson och Eva Trouin.
Alla episoder

#Sparpodden 202 – ISK och det politiska spelet

#Sparpodden 202! Den höjda skatten på ISK rör upp många känslor. Varför i hela friden höjer man skatten på sparande? Till dagens pod har jag bjudit in Emil Källström som är ekonomisk-politisk talesman för Centern.

#Sparpodden 200 – Jubileum, en börsresa genom tiden

Helt otroligt att vi nu kan säga 200 avsnitt genomförda och vilken resa det varit. I detta avsnitt tar vi dig med på en börsresa genom tiden, vi tar en stund och reflekterar över vad som hänt på finansmarknaden sedan spa

#sparpodden 199 – Lösningen på problemet!

Veckans avsnitt handlar om problemet med dessa små bubblor som uppstår i aktier just nu och lösningen för börsen.
Du får dessutom lära dig mer om olika ordermod

#sparpodden 198 – Kritisk granskning

Strukturerade produkter, svårt ord och en komplex sparform. I vissa fall en sparform tyngd av kritik och i många fall välförtjänt kritik. För att få lite nyans på sparformen välkomnar vi Mikael Axelsson, Garantum, för att granska hur detta fungerar.

#sparpodden 197 – Back to börs!

Vi plockar upp lite händelser från börs sommaren, vad hände med Q2 rapporterna, bitcoin framöver, Nordkorea och deras misiler. Sen hann vi med lite lyssnarfrågor och radikala spartips dessutom! Med oss hade vi Peter Benson från SvD Börsplus för att dela sina tankar. 

#Sparpodden 196 – Hållbarhet i fokus

Varför hållbarhet är viktigt när man investerar och hur man kan investera hållbart. Vi pratar bland annat FN Agenda 2030, hållbarhetskrav på årsredovisningar och hållbara trender med Åsa Wallenberg från SPP fonder.

#Sparpodden 195 – Lärdomar på börsen

Vi grottar oss ner i Riksbankens rapport om svenska börsen senaste 100åren för att se vilka lärdomar vi kan hämta. Varför långsiktighet lönar sig och varför börsen INTE är en graf. 
Vi delar våra egna investeringsstrategier, hur man kommer igång med aktieanalys och politikerveckan i Järva. 

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link