Nordnetbloggen

Sparpodden

#sparpodden - en podd om sparande och investeringar där lyssnarna sätter agendan. Nytt avsnitt varje onsdag med programledarna Joakim Bornold, Alexander Gustafsson och Eva Trouin.
Alla episoder

#Sparpodden 213 – Sista dansen 2018

Vi är just nu ute i landet på lite börs-aw denna vecka och träffar sparare. Vi plockar in Gottodix för att förklara lite mer varför han tror det är sista dansen på börsen under 2018. Givetvis lite aktiesnack också.

#Sparpodden 212 – Skatteplanera inför årsskiftet

Nya skatteregler på ISK och så kollar vi på varför du vill skatteplanera dina räntefonder, på ett lagligt och moraliskt korrekt sätt. Vi diskuterar även Volatiliteten på börsen, Ericsson och bud på Fingerprint

#Sparpodden 211 – Leif Pagrotsky

Sparpodden träffar Leif Pagrotsky i New York! Det blev ett intressant samtal om bland annat amerikanskt näringsliv, sågning av PPM systemet samt politiskt mod.

#Sparpodden 210 – Hur går portföljen egentligen?

Hur nya kravet för bolåntagare påverkas och en uppdatering om hur bostadsmarknaden mår. Vi går igenom hur Saudiarabien får oljan att stiga. Avslutningsvis ställs vi mot väggen och kollar hur våra portföljer går

#Sparpodden 209 – Börsnoteringar i USA

Sparpodden besöker USA och pratar med noteringschefen på Nasdaq i USA. Lyssna och lär dig mer om hur noteringar går till i USA och hur marknaden ser ut i dagsläget.

#Sparpodden 208 – Friktionerna på börsen

Idag har vi med oss Albert Haeggstrom som är förvaltningsansvarig på Ålandsbanken och en aktienörd uti fingerspetsarna. Vi diskuterar det stora maktspel som pågår mellan centralbankerna och givetvis intressanta aktier.

#Sparpodden 207 – Veckans spaning

Vi bjuder till med lite spaningar som vi snappat upp senaste veckan. Vilken effekt vi får av Internet of Things (IoT). Amazon kommer till sverige. Volvo kan följa sina grävmaskiner hela vägen från produktion till slutkun

#Sparpodden 206 – Ett brott är ett brott

Vi kommenterar Finansinspektionens sanktion mot privatperson, läget inför kvartalsrapporterna och hur man ska tänka kring räntefonder just nu. Samt lyssnarfrågor om Handelsstopp & CSN.

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link