Nordnetbloggen
Günther Mårder
VD Företagarna

20 000 kr riskfritt på en månad?

Insättningsbonus med riskfria vinster?

Följande inlägg är inte menat som en uppmaning till att utnyttja kryphålet i spelbolagens bonus-system till nya kunder. Det är ett exempel på när olika erbjudanden kombinerade på en marknad kan skapa en arbitragemöjlighet. Spelbolagen äger själva möjligheten att täppa till kryphålet genom förändrade villkor.

Sedan inlägget har publicerats har flera läsare och lyssnare hört av sig för att ytterligare belysa riskerna med spelbolagens bonus-system. Av det skälet har jag även längst ned bifogat exempel på avtal från spelbolag som visar på spelarens relativa svaghet jämte leverantören. Läs detta. 

I detta avsnitt av #sparpodden berättar jag mer om hur man rent praktiskt går tillväga för att kunna tjäna enkla pengar.

Tjäna riskfria pengar med spelarbonus?

Bettingbolag eller spelbolag som erbjuder möjligheten till vadslagning genom odds lockar ofta nya spelare med hjälp av insättningsbonusar. Vanligast i Sverige är att spelaren får sin första insättning dubblad och beloppsgränsen för att få bonusen kan variera mellan 1000-5000 kronor. För att spelaren därefter ska kunna ta ut sina bonuspengar så krävs vidare att man normalt omsätter pengarna (insättning+bonus) tre gånger. Det innebär alltså att en spelare som satt in 3000 kronor och fått 3000 kronor i bonus måste spela för 6000 gånger tre, alltså 18 000 kronor. Spelen måste dessutom ske till ett visst oddskrav, vanligast kravet är någonstans mellan 1,5-2 i odds. Därtill finns alltid en tidsbegränsning som anger när omsättningskravet måste vara uppnått för att man inte ska förlora bonusen och alla eventuella vinster som genererats tillföljd av de extra pengarna man fått.

Som ni förstår så är reglerna utformade på ett sådant sätt att de ska locka till spelande och att vi ska göra det över en längre period för att bygga upp en vana och kanske ett beroende. Inte i min smak med andra ord. Utöver detta ogillar jag spel eftersom vi alltid har oddsen emot oss då spelbolaget måste tjäna sina pengar och därför erbjuder odds som innebär att vi förlorar pengar om vi helgarderar oss. Självklart måste spelbolagen få tjäna pengar, men jag tänker inte delta till detta genom att betala för odds som i förlängningen gör att jag kommer förlora pengar.

Omsättningskravets kryphål

Spelbolagen är bittra konkurrenter med varandra och tävlar därför om att attrahera dig som spelare. Min uppfattning är att konkurrensen är relativt hård i Sverige och att detta har bidragit till att spelbolagen erbjudit mer och mer generösa insättningsbonusar. Detta är också förutsättningarna för det kryphål som finns på bettingmarknaden. Du kan nämligen starta konton hos flera aktörer och spela mot dig själv genom att helgardera dina vadslagningar. Jag ska ge ett exempel.

Räkneexempel på spelarbonus

Vi väljer att öppna konto hos två aktörer som båda erbjuder dubblering av kapitalet med ett bonustak om 3000 kronor. Hos båda aktörerna måste kapitalet (insättning+bonus) omsättas tre gånger innan man tar ut pengarna. Ena spelbolaget kräver minimiodds om 2 för att det ska räknas mot omsättningskravet och det andra har 1,8 som minimikrav.

Du väljer att betta på Baseball i USA eftersom det alltid finns en vinnare i dessa matcher, oavgjort existerar inte som resultat. Det är ett så kallat tvåvägsodds: två möjliga utfall.

Du väljer en match som t.ex. har oddsen 2 mot 1,92. Viktigt här är att du ska möta omsättningskravets minimiodds.

För det laget som har oddset 1,92 satsar du allt på kontot, alltså 6000 kr. Om du vinner kommer du att få 1,92*6000 = 11 520 kr.

På det andra kontot satsar du på det andra laget till odds 2. Eftersom oddset är högre behöver du bara sats 5760 för att uppnå samma vinst (11 520 kr). Nu vet vi att vi bara kommer att förlora skillnaden i oddssättningen vilket i detta fall är 2% eftersom detta utgör skillnaden mellan det vi satsar alltså 6000+5760 = 11 760 och den garanterade vinsten om 11 520 kr. Jag kallar detta för avbränning eller spread. För att minimera avbränningen så kan du med fördel jämföra olika matcher med varandra. Här kan du även ladda ner en excel-snurra som jag gjort där du fyller i oddsen och automatiskt får avbränningen uträknad tillsammans med en uträkning av hur du ska fördela pengarna på de olika oddsen för att bli fullgarderad.

När matchen är över kommer vi att ha vinsten om 11 520 kr på något av kontona och de 240 kronor som vi inte behövde satsa på högodds-matchen finns naturligtvis kvar på det kontot.

Nu fortsätter vi och öppnar konto efter konto hos olika spelbolag för att hämta hem insättningsbonusen och omsätter pengarna på motsvarande sätt. Meningen är att vi ska ”döda” konto efter konto för att slutligen samla alla vinster hos en aktör. Eftersom det finns ett 20-tal spelbolag med attraktiva insättningsbonusar så kan vi snabbt nå omsättningskravet.

Risker med denna strategi

Risken finns att du har dålig disciplin eller är slarvig. Har man inte läst på om villkoren så kan man lätt göra misstag. Jag tar som sagt inget ansvar för den som testar detta och jag vill heller inte uppmana till det. En annan risk är att fel konto vinner. Med det menar jag att du har ett konto som kanske nått upp till 20 000 kronor och därmed nått omsättningskravet och spelar mot ett nystartat konto där du har 2200 kronor. Om du då vinner på det nya kontot så tvingas du spela igen för att få pengarna att komma över till kontot som nått omsättningskravet och därmed möjliggör uttag. Min uppfattning är att man in i det sista ska försöka spela mellan konton där ingen nått omsättningskraven för att på så sätt ”tjäna in” omsättning oavsett resultat.

Alternativa modellen

Det finns en alternativ modell som kanske tom är både enklare och i vissa fall mer lönsam – men kräver mer tid. Om du öppnar konto hos en odds-förmedlare så kan du finna de absolut bästa oddsen för olika matcher. Genom att välja detta konto (som sällan har några generösa insättningsbonusar) som ditt samlingskonto så kan du göra uttag omedelbart. Då spelar du bara högodds på kontona som du vill ”döda” och lågoddsare på oddsförmedlarens konto. Nackdelen med detta är att det kan ta längre tid. Om du satsar på en match men nästan given utgång så skulle oddsen för en tvåvägare kunna vara 1,13 mot 7,5. För att spela över 1000 kronor från ett konto till samlingskontot krävs det att du satsar 6637 kr. Det här är anledningen till att det kan ta tid. Men å andra sidan kan den lägre avbränningen göra att det ändå ger mer pengar i slutändan.

Spelbolagen med högst insättningsbonus

Jag skulle kunna redovisa en lista över alla spelbolag och vilka insättningsbonusar de har tillsammans med omsättningskrav, minimiodds och tidsbegränsning. Men eftersom jag inte skrivit detta för att påbjuda läsarna att tillämpa det så hänvisar jag rakt av till att Googla orden insättningsbonus och spelarbonus för att hitta andra bloggar som skriver om detta.

Avslutningsvis kan jag bara upprepa att jag inte tar något som helst ansvar för dig som eventuellt skulle testa detta. Jag uppmanar dig heller inte till att göra det. Därtill kommer jag inte att besvara några frågor kopplade till detta eftersom det ligger långt utanför det område jag är satt att bevaka spararnas intressen för. Försök därför att hjälpa varandra att svara på kommentarer som inkommer till detta blogginlägg.

Arbitragehälsningar
Günther Mårder – som du kan följa på Twitter här.

 

Här följer ett exempel på avtalspunkter hämtat från ett avtal hos ett spelbolag som visar spelarens relativa svaghet jämte leverantören:

  • Spelbolaget förbehåller sig rätten att avbryta/ändra/avsluta marknadsföringskampanjer närsomhelst utan att meddela innan.
  • Flera deltagare i samma bonuskampanj från samma dator/apparat/hushåll/IP adress är förbjudet. I de fall då bonusbedrägeri eller annat bedrägeri uppdagas så kommer den bonusen/kampanjen för de berörda spelarna att avbrytas och de tillgängliga medlen på spelkontot kommer att göras otillgängliga. Spelbolaget har ensamt rätten att avgöra om kontot skall stängas.
  • Spelbolaget förbehåller sig rätten att tömma spelarens spelkonto på bonuspengar samt VIP poäng om spelaren inte varit inloggad på sitt spelkonto under de senaste sex månaderna.
  • Spelbolaget förbehåller sig rätten att ta ut bonusen och den resulterande vinsten om något villkor för erbjudandet eller befordran har överträtts. Vidare kan även andra tillgångar på spelarens konto hållas inne för att kompensera för eventuella förluster för Spelbolaget på grund av överträdelser av dessa villkor.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Lämna en kommentar

276 Kommentarer på "20 000 kr riskfritt på en månad?"

avatar
Sortera:   Nyast | Äldst | Mest gillade
Marcus
Gäst
Marcus
Hej! Det här är ett mycket vanligt sätt för spelintresserade att bygga upp sin bankrulle. Sharps.se har en bra guide för det här som även ger tips på hemsidor som hittar lämpliga spelobjekt där då får så liten ”spread” som möjligt. Ibland kan man hitta spelobjekt där det går att göra en arbitragevinst. Uppmärksamma att det är väldigt viktigt att läsa igenom respektive spelbolags bonusvillkor. En del sidor kan tex makulera din vinst om du vid ett spel har omsatt mer än en viss procentuell del av din bonus på ett enda spel. Vinner du då på ”fel” sida så… Läs mer »
almir
Gäst
almir

Jag undrar vad man ska gör om man aldrig lyckas omsätta x antal gånger på det kontot som man vill casha in? Att man vinner hela tiden på det ”andra” kontot….

Johan
Gäst
Johan

Ojojoj… Nu kommer många förlora mycket pengar! När jag läser inlägget uppfattar jag Nordnet som ett oseriöst företag som vill sprida information som faktiskt inte passar er målgrupp. Detta system fungerar, men har rejält många fler fallgropar än du ger sken av! Jag känner många som har misslyckats, trots gediget bakgrundsarbete.

henke
Gäst
henke
Dom pengarna som blir kvar på kontot som tex dom där 240kr som du säger vad gör man med dom? Samt när man har vunnit 11 520kr på ett konto, sen när man öppnar ett nytt konto och spelar från det och säger att vi vinner från det nya kontot så vi får 10 000kr på det kontot då har vi ju kvar kanske 5000kr på det kontot vi hade 11 520kr så kommer det inte bli svårt att få allt om satt då? eller spelar man bara vidare från dom konton man har pengar på sen för att få… Läs mer »
wpDiscuz

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Håll mig uppdaterad
close-link