Nordnetbloggen

”Tjänstepension – viktigt om du vill vara en attraktiv arbetsgivare”

Jag har fått en pratstund med Ebba Blum, HR-Chef på Wise IT och Wise Professional. Hos Wise har alla konsulter kollektivavtalad tjänstepension, medan det hundratal medarbetare som arbetar internt har ett tjänstepensionspaket via Nordnet. Wise är tjänstepensionskund hos oss sedan flera år tillbaka.

Hej Ebba! Hur kommer det sig att ni valde att placera företagets tjänstepension hos oss?

När vi först valde er baserade vi det beslutet på två saker – dels era låga avgifter, dels det breda placeringsutbudet. Idag vet vi att ni har fler fördelar.

Hur ser er pensionslösning ut?

Vi har ett och samma avtal för alla medarbetare som arbetar internt. Avtalet omfattar ett pensionssparande som är en viss procent av lönen – samt ett trygghetspaket som skyddar medarbetarna om något oförutsett skulle hända, till exempel långvarig sjukskrivning.

Den som tjänar mer än 40 000 har dessutom möjlighet att löneväxla. Det rekommenderar vi verkligen. Det är bra för den enskilda medarbetaren – och kostnadsneutralt för oss som arbetsgivare.

Jag har förstått att pensionsfrågan har hög prioritet hos er. Berätta.

Jag har alltid vurmat för pensionsfrågan. Tjänstepension är naturligtvis i första hand viktigt för våra medarbetare. Samtidigt är den en del av vårt anställningserbjudande. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare.

Hur förklarar ni tjänstepensionens värde för era medarbetare?

Det är något som vi hela tiden arbetar med. De får ta del av vår pensionspolicy redan i samband med rekryteringen – och vi går igenom den närmare under introduktionen.

Vi har också regelbundna möten med Nordnet, där alla har möjlighet att ställa frågor.

Vill du berätta om era informationsmöten?

En gång per år bjuder vi in vår kontaktperson på Nordnet till informationsmöten i Stockholm, Göteborg och Malmö. Då får medarbetarna information om avtalet och hur man gör för att placera pengarna utifrån egna önskemål och behov.

Vi erbjuder också så kallade speed dates. Då har den enskilda medarbetaren möjlighet att få mer konkreta tips, bland annat om de verktyg och redskap som Nordnet tillhandahåller.

Den som vill får köpa placeringsrådgivning via en av Nordnets samarbetspartners. Kostnaden dras från det egna pensionssparandet.

Jag hör att ni har hittat en tydlig struktur. Vad tror du att medarbetarna tycker?

Det upplägg som jag har beskrivit är något som jag tror att både jag och medarbetarna uppskattar. Det är en modern lösning som är enkel att anpassa efter de olika behov som finns på företaget.

Precis som andra har vi medarbetare som är jätteintresserade och de som inte ens loggar in. Därför ser vi till att pensionspengarna placeras i en startfond – sedan är det fritt fram att byta.

Pension beskrivs ofta som komplicerat. Hur ser du på det?

Jag upplever också att det har varit den allmänna uppfattningen. Däremot tror jag att vårt fokus på pension har haft stor effekt. Att vi arbetar så aktivt med frågan gör våra medarbetare medvetna. Dels om att tjänstepension är avgörande för framtiden, dels om att makten faktiskt ligger hos oss. Var och en har möjlighet att påverka den levnadsstandard vi får imorgon.

 

Fem fördelar med Nordnet, enligt Wise

  • Den personliga relationen – och den höga servicenivån
  • Den moderna lösningen – möjlighet att skräddarsy efter allas behov
  • Det breda utbudet och de effektiva verktygen
  • De låga priserna – för en bättre pension
  • Den enkla administrationen – utan onödigt pappersarbete

 

Vill du också bli en attraktiv arbetsgivare? Ange dina kontaktuppgifter så ringer vi dig

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Eva Trouin
Fd. Sverigechef Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Nordnets veckobrev.
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev.

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link