Nordnetbloggen
Investtech.comPartner
Analysbolag

Webb TV+ och marknadsrapport från Investtech

Detta inlägg är marknadsföring.

Morgonrapport vecka 11, 2018. $OMXSPI $SEMC

Se Webb TV+

Se veckans Webb TV+ med Oslo Børs, Stockholmsbörsen, Semcon och Norway Royal Salmon. $SEMC

Morgonrapport 12 mars 2018:

Optimisterna blev snabbt färre då kursen senast tog sig in i området mellan cirka 569-583 punkter, där flera toppar indikerar att rädslan för kursfall är påtaglig. Om kursen tar sig tillbaka in i trendkanalen på medellång sikt kommer det vara en positiv signal men skulle kursen istället bryta stödet vid cirka 569 kronor kommer det vara en negativ signal.

På lång sikt har algoritmerna definierat en rektangelformation med golv nära stödet vid 546 punkter och tak nära motståndet vid cirka 600 punkter. Statistik som Investtech tagit fram visar att när väl den här typen av formationer bryts tenderar optimismen eller pessimismen att hålla i sig under en längre tid framöver. Det indikerar att det krävs en eller en efterföljande serie av stora nyheter eller händelser som får många investerare att bli helt övertygade om i vilken riktning börsen är på väg.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt uppgång. Speciellt är köpandelen hög på kort sikt – cirka 80 procent den senaste månaden.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

Skrivet av Adrian Axelsson, Analytiker i Investtech

Veckans aktie: Semcon

Semcon har brutit den fallande trenden, vilket i första skedet indikerar en svagare nedgångstakt. Aktien har brutit en motståndsnivå och gett en köpsignal från en långsiktig trading range. Aktien har stöd vid ca 53.40 kronor och motstånd vid ca 66.40 kronor. RSI är överköpt. Detta visar att momentumet i aktien är starkt och att kursen mycket väl kan stiga vidare på kort sikt. Vi bör se en nedgång i RSI-kurvan innan detta anses försvaga aktien. Aktien är totalt sett tekniskt svagt positiv på medellång sikt.

—————-

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS («Investtech») i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterar inte fullständigheten eller korrektheten av analyserna. Eventuell exponering utifrån de signaler som framkommer i analyserna görs helt och fullt på den enskilda investerarens räkning och risk. Investtech är inte ansvarig för någon form för förlust, varken direkt eller indirekt, som uppstår som en följd av att ha använt Investtechs analyser. Upplysningar om eventuella intressekonflikter kommer alltid att framgå av analysen. Ytterligere information om Investtechs analyser finns på www.investtech.com/disclaimer.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

 

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Lämna en kommentar

avatar

Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Anmäl

Anmäl
Nordnets veckobrev
Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.

Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
Nordnets veckobrev

Få Nordnets veckobrev varje måndagsmorgon med börsens viktigaste händelser.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.
Håll mig uppdaterad
close-link